Julkaistu 

Etäopetuksen valmistelut täydessä vauhdissa, rehtorilta yleisohje koteihin

Kouluilla varaudutaan keskiviikkona tapahtuviin koulujen sulkemiseen ja oppilaiden sekä opiskelijoiden etäopetukseen siirtymiseen.

Huoltajille tietoa opetuksen järjestelyistä kerrotaan oppilastietojärjestelmien kautta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kummun koulun rehtori Mika Norppa kertoo, että vielä tiistaina koulupäivä pidetään normaalisti. Osa huoltajista ei ole enää laittanut lastaan kouluun, koska suosituksia tästä tuli maanantaina hallituksen linjauksissa.

"Rutiinit kannattaa säilyttää. Koulunkäynti jatkuu, eikä lomalle olla jäämässä", Mika Norppa antaa yleisohjeen keskiviikkona alkavaan etäopetukseen.

Arvion mukaan alkuun koulunkäynti voi etänä olla tehtäväpainotteisempaa, mutta rehtori pitää tärkeänä sitä, että kontakti opettajan ja oppilaiden sekä huoltajien välillä säilyy. Myöhemmin voi olla tiedossa myös tekniikan välityksellä tapahtuvaa, etäoppituntimaista opiskelua. Yhtä mallia ei eri-ikäisten koululaisten takia voi olla.

Koulut joutuvat järjestämään lähiopetusta lähiviikkoina vielä yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla työskentelevien huoltajien lapsille. Esimerkiksi Outokummussa ei ollut vielä tiistaiaamuna selvillä, miten isosta joukosta lapsia on kysymys.

Kommentoi

Hae sivuilta