Julkaistu    |  Päivitetty 

Pohjois-Karjalassa väärä hälytys uusista koronatartunnoista, THL julkaisi virheellisen tiedon

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi tiistaina virheellisesti, että Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella olisi varmistettu viisi uutta koronavirustartuntaa.

Aiempi tieto oli viime viikon alusta, että Siun soten alueella on yksi todennettu tartuntatapaus.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tieto ehti levitä ja Siun sote oikaisi virheellisen tiedon. Myös Outokummun Seutu ehti kertoa virheellisen tiedon viidestä uudesta tartunnasta.

Siun sote kertoo tiedotteessaan, että tiistaina klo 13.50 tehdyssä päivityksessä THL:n sivuilla oli virheellistä tietoa Pohjois-Karjalan osalta.

"Siun soten alueella Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä on toistaiseksi vain yksi varmennettu koronavirustartunta. Varmennetut tapaukset oli kirjattu virheellisesti Pohjois-Karjalan alueelle", tiedotteessa taustoitetaan.

Siun sote lupaa edelleen tiedottaa erikseen mahdollisista uusista, vahvistetuista koronavirustartunnoista.

Tähän mennessä koko Suomessa on todettu yhteensä 319 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tautitapausta.

Myös koronavirusepäilyissä näytteenottokriteerit ovat muuttuneet. Tartuntaa epäiltäessä näytteitä otetaan ensisijaisesti potilailta joilla on vakavia hengitystieinfektion oireita ja terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunnalta.

Lieväoireisilta ja matkoilta palaavilta näytteitä otetaan edelleen lääkärin harkinnan mukaan. Oireettomia ei testata.

Näytteidenottomuutosten takia maanantaina arvioitiin, että todellisuudessa tartunnan saaneiden määrä voi alueittain olla 20-30-kertainen varmistettuihin tapauksiin nähden.

17.3.2020 klo 17.59: Uutinen päivitetty kauttaaltaan. Aiemmin uutisessa kerrottiin viidestä uudesta koronavirustartunnasta Siun Soten alueella. Tieto perustui THL:n sivuille tehtyyn väärään kirjaukseen.

Kommentoi

Hae sivuilta