Julkaistu 

Pelastuslaitos tarkkailee ikäihmisten turvallista asumista poikkeusoloissakin

Pelastuslaitos tarkkailee ikäihmisten turvallista asumista poikkeusoloissakin Kimmo Kirves

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tukee ikääntyneiden turvallista kotona asumista koko maakunnan alueella kiireettömien ensihoitokäyntien yhteydessä myös poikkeusolojen aikana.

Kodin turvallisuuskatselmuksella pelastuslaitos vahvistaa ikääntyneen asukkaan omatoimista varautumista ja onnettomuuksien ennaltaehkäisyä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

"Näillä toimenpiteillä saamme parhaimmillaan vähennettyä painetta ensihoidon ja pelastustoiminnan kiireellisten hälytysten osalta", riskienhallintapäällikkö Tommi Mukkala kertoo.

Tehtävät hoidetaan pelastuslaitoksella käynnistyneen pilottihankkeen, kodin turvallisuuskatselmuksen hengessä, mutta kevennetyllä mallilla. Katselmus tehdään niin sanotuilla ensihoidon kiireettömillä D-tehtävillä, asukkaan luvalla ja häiritsemättä ydintehtävää.

"Katselmuksen tekee pääsääntöisesti hoitoyksikön palomies ja siinä tsekataan; toimiiko palovaroitin, miten turvallista ruuanlaitto ja asunnosta poistumisen ovat. Samalla annamme yleistä neuvontaa kodin yleisimmistä tapaturmista", Mukkala luettelee.

Sen sijaan muutoin vieraiden, myös viranomaisina tai tarkastajana esiintyvien, suhteen kannattaa olla varovainen. Viikonvaihteessa poliisin tietoon tuli ensimmäinen "koronatarkastuksen" varjolla tehty varkausrikos Vihdistä, jossa kolme henkilöä oli tullut henkilön asuntoon vieraaksi koronatarkastajina esiintyen. Vieraiden matkaan oli lähtenyt omaisuutta asunnosta.

Kommentoi

Hae sivuilta