Julkaistu 

Hotelliravintola Kumpu menee kiinni, Vanha kaivos pysähtyy

Tammikuussa toimintansa aloittanut hotelliravintola Kumpu suljetaan. Toiminta loppuu lomautusten takia kevään ajaksi niin ravintola- kuin majoitustoiminnassa. Tammikuussa toimintansa aloittanut hotelliravintola Kumpu suljetaan. Toiminta loppuu lomautusten takia kevään ajaksi niin ravintola- kuin majoitustoiminnassa.

Outokummun kaupungin tytäryhtiö Matkakumpu Oy lomauttaa koko henkilökuntansa. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa tammikuussa avatun hotelliravintola Kummun sulkemista maanantaista eteenpäin.

"Kukaan ei liene epätietoinen Suomessa ja koko maailmassa vallitsevasta poikkeustilasta. Koronaviruspandemia tulee lähelle jokaista, vaikkei sairastuisikaan", Matkakumpu Oy:n toimitusjohtaja Ulla-Riitta Moilanen kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Moilasen mukaan koronaviruspandemia on pysäyttänyt matkailupalvelujen kysynnän ja käytön.

Hotelliravintola Kummun toiminnan käynnistyminen oli Moilasen mukaan hyvässä vauhdissa, kunnes tilanne ratkaisevasti muuttui koronapandemian myötä.

"Matkustus, niin työ- kuin vapaa-ajanmatkailu, on pysähtynyt tyystin. Ihmisiä on siirtynyt etätöihin ja yli 70 -vuotiaita kehotetaan välttämään liikkumista yleisillä paikoilla. Ravintoloiden asiakkaat syövät nyt jossain muualla", Moilanen tiivistää tilannetta.

Matkakumpu Oy:n liikevaihdosta 80 prosenttia muodostuu matkailupalvelujen myynnistä ja kun asiakasvirrat ovat tyrehtyneet myös rahavirrat tyrehtyvät.

Yhtiön hallitus reagoi nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen ja on päätynyt lomauttamaan koko henkilökuntansa 31.5.2020 saakka. Nopea reagointivalmius on myös lomatusten päättämiseen, kun tilanne muuttuu.

Lomautukset vaikuttavat palveluihin siten, että hotelliravintola Kumpu suljetaan maanantaista alkaen sekä hotelli- että ravintolapalveluiden osalta.

Vanhan Kaivoksen alue, mukaan lukien Kaivospuoti ja info ovat jo suljettuina. Samoin hallituksen linjaus sulki Kaivosmuseon. Myös kaivoksella sijaitsevat toimistot ovat suljettuina.

"Toivomme, kuten varmaan kaikki, että poikkeustilanne on ohi pikaisesti ja nyt paakkuuntuva matkailuinto purkautuu mahtavana matkailusesonkina. Tarjouspyyntöjä meille voi jättää sähköpostitse ja reagoimme niihin heti kun tilanne palaa normaaliksi. Se, mikä nyt jää tekemättä ja kokematta, on mahdollista kokea ja tehdä myöhemmin", Ulla-Riitta Moilanen vakuuttaa.

Kommentoi

Hae sivuilta