Julkaistu    |  Päivitetty 

Lähiopetusta tarjolla kaikille 1.-3. -luokkien oppilaille maanantaista alkaen

Kaikki peruskoulun 1.-3. -luokkien oppilaat voivat saada maanantaista lähtien tarvittaessa opetusta lähiopetuksena.

Valtioneuvosto tarkisti perjantaina aiempaa linjaustaan, jonka mukaan lähiopetus rajattiin koronaviruksesta johtuen poikkeusoloissa aluksi vain niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kouluun ei ole silti linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä. Myös 1.-3. luokkalaisia suositellaan osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli vain mahdollista.

Opetusministeriön mukaan tarkennus tehtiin, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä ja vaihtelevia tulkintoja perusopetuksen järjestäjissä. Muutoksella lisätään oppilaiden yhdenvertaista oikeutta saada lähiopetusta.

Perusopetuksen oppilaille neljännestä vuosiluokasta kymmenenteen opetus järjestetään etäopetuksena ja poikkeuksellisin opetusjärjestelyin lähiopetuksen sijaan.

Kummun koululla Outokummussa lähiopetuksessa kävi kuluneella viikolla vajaat parikymmentä lasta.

- Vaikea vielä sanoa, mutta veikkaan että ensi viikolla heitä on enemmän, totesi koulun rehtori Mika Norppa perjantaina valtioneuvoston tarkistuksesta kuultuaan.

Juuri sujumaan saadun opetuksen järjestämiseen voi tulla muutoksia.

 - Ensimmäisen ja toisen vuosiluokan opetuksessa on riittänyt, että paikalla on ollut vain yksi vuosiluokkien opettaja. Jos tilanne muuttuu, ei yhdellä ehkä enää pärjätä, arvioi Norppa perjantaina.

20.3. Klo 14.44 lisätty Kummun koulua koskeva osuus.

Kommentoi

Hae sivuilta