Julkaistu 

Outokumpu tarjoaa edelleen kouluruoat, rinnalle jopa eväspussit

Outokummun kaupunki jatkaa kouluruokailun järjestämistä myös etäopetuksessa oleville koululaisille. Ensimmäisinä etäopiskelupäivinä kouluruokailussa on käynyt kuitenkin vain muutamia kotiopetukseen määrättyjä Kummun koulun 1-9-luokkien oppilaita.

Hyvinvointijohtaja Jukka Oreniuksen mukaan kaupunki on tulkinnut, että kouluruoan tarjoamisvelvoitteesta perusopetuksessa oleville ei ole erikseen annettu lupaa poiketa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaupunki kokeilee myös päivittäistä eväspussien jakamista ensi viikosta alkaen niille koululaisille, jotka eivät käy koululla syömässä kouluruokaa. Alkuviikolle varauksia eväspusseista oli tehty noin 50 kappaletta. Eväspussi sisältää opintomatkatyyppiset eväät eli leipää, mehua ja hedelmän.

Outokumpu odottaa vastauksia eväspussien tarpeesta vanhemmilta maanantaiaamuun mennessä. Kysely ainakin alkuun vain koululta noudettavista eväistä on lähetetty oppilastietojärjestelmän kautta.

Polvijärvellä kouluruoka tarjotaan ainoastaan lähiopetuksessa edelleen oleville oppilaille. Sivistysjohtaja Mirka Nisula myöntääkin kaipaavansa valtiojohdosta kunnille selkeitä ja yhdenvertaisia ohjeita poikkeusolojen palvelujärjestelyihin. Nisula arvioi, että esimerkiksi kouluruokailun järjestäminen laajalle joukolle sotisi kokoontumiskieltoja vastaan.

Outokummussa koululla pidetään huoli siitä, että isoa ja tiivistä joukkoa ei sen enempää kouluruokailussa kuin eväspussien jaossa pääse syntymään.

Kommentoi

Hae sivuilta