Julkaistu 

Korona viemässä Outokummun kaupungin uusiin yt-neuvotteluihin

Outokummun kaupunginjohtaja Pekka Hyvönen esittää yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä maaliskuun lopussa kokoontuvalle kaupunginhallitukselle. 

Meneillään oleva koronapandemia on vaikuttanut äkillisesti kaupungin palvelutuotantoon sekä eri palvelujen työmäärään ja tarpeeseen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaupungin vero- ja maksutuotot tulevat lisäksi alenemaan vuoden 2020 talousarvioon verrattuna.

Suomen hallitus on luvannut tukea kuntia vaikeassa tilanteessa. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole selvyyttä, millainen tukipaketti kuntien tukemiseen on valtion taholta tulossa ja paljonko sillä pystytään korvaamaan kuntien tulojen vähentymistä.

Kaupungin yhteistoimintaneuvottelut koskevat mahdollisesti korkeintaan kymmentä viranhaltijaa.

Tämän lisäksi kaupunki käyttää tarvittaessa työsopimuslain 2 luvun 12§:n mukaista perustetta työn keskeytykselle työsopimussuhteisten osalta, koska koronapandemia on aiheuttanut tilanteen, jossa kaupungin työntekijöitä ”on estynyt tekemästä työtään työpaikkaa kohdanneen tulipalon, poikkeuksellisen luonnontapahtuman tai muun sen kaltaisen hänestä tai työnantajasta riippumattoman syyn vuoksi”.

Mahdollisten lomautusten ja työn keskeytysten kesto riippuu pandemiatilanteen kehittymisestä.

Edelliset yhteistoimintaneuvottelut Outokummun kaupunki kävi viime syksynä hakiessaan säästöjä nopeasti heikentyneen taloustilanteen takia.

Kommentoi

Hae sivuilta