Julkaistu 

Susilaumojen määrässä selvä nousu

Luonnonvarakeskus on julkistanut uudet suden kanta-arviot. Sen mukaan Suomessa oli maaliskuussa 2020 todennäköisimmin 30 susilaumaa. Epävarmuustekijätkin mukaan huomioiden laumojen määrän lasketaan olevan 27-33 kappaleen välillä.

Laumoista 24 on kokonaan Suomen puolella. Suomen itäisen valtakunnanrajan molemmin puolin liikkui kuusi laumaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Laumojen kokonaismäärä kasvoi vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna noin 25 prosentilla tai neljänneksellä.

Luonnonvarakeskuksen mukaan aiempaa enemmän laumoja on erityisesti läntisessä Suomessa. Susipareja on Suomen puolella 15.

Suomen metsästäjäliitto toivoo, että susilaumojen määrän kasvu mahdollistaisi myös keskustelun kannanhoidollisesta suden metsästyksestä.

Susilauma tarkoittaa kolmen tai useamman suden ryhmää, jotka liikkuvat pääosin yhdessä ja jakavat saman reviirin. Pari tarkoittaa kahta yhdessä liikkuvaa ja saman reviirin jakavaa sutta.

Luonnonvarakeskuksen mukaan reviirien kokonaismäärässä ei tapahtunut selvää muutosta vuoden takaiseen. Muutos tapahtui siinä, että reviirejä asuttavan susikannan rakenne muuttui. Viime vuoteen verrattuna reviireillä elää enemmän laumoja ja vähemmän pareja.

"Kevään 2019 pentutuotto oli hyvä, ja näin parit muuttuivat pentujen syntymisen myötä laumoiksi", tutkimusprofessori Ilpo Kojola Luonnonvarakeskuksesta kertoo kanta-arvion julkistuksen yhteydessä.

Kommentoi

Hae sivuilta