Julkaistu 

Kunnanjohtaja Jari Tuononen toivottaa: "Tervetuloa viettämään retkeilykesää Polvijärvelle"

Kaupallinen yhteistyö

Meillä kaikilla on takanamme todella poikkeuksellinen kevät. Tuskin kukaan osasi vuoden alussa odottaa, miten elämämme tulee mullistumaan ja muuttumaan näin suuresti vain muutamassa kuukaudessa.

Poikkeuksellinen kevät on nyt vaihtunut kesäksi, jota emme voi viettää täysin normaaliin tapaan. Vaikka kokoontumisrajoituksia on höllennetty ja palveluita on jälleen avattu, suuremmat ja osa pienemmistäkin kesätapahtumista jää nyt pitämättä. Suruksemme myös perinteikkäät Polvijärvi-päivät oheistapahtumineen jouduttiin perumaan jo aiemmin keväällä, mutta tälle emme valitettavasti voineet mitään – valtioneuvoston linjaukset olivat tässä suhteessa hyvin yksiselitteisiä, ja ymmärrettävästi mekin noudatamme niitä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kesä iloineen ja riemuineen olisi ohi! Ihminen on kekseliäs, ja löytää kyllä keinot tylsyytensä lievittämiseen. Nyt se keino on löydetty erittäin läheltä, nimittäin kotimaamme moninaisesta luonnosta. Luontoreitistöt, vaelluspolut ja retkeilykohteet ovat valtakunnallisesti vetäneet ihmisiä ulkoilemaan, ja tuskin tämä trendi ottaa kesän aikana loppuakseen.

Me täällä Polvijärvellä emme häviä luonnossa ja retkeilypaikoissa muulle Suomelle. Jokaisesta kylästämme ja kirkonkylän läheisyydestä löytyy tulipaikkoja sekä erilaisia polkuja ja reittejä. Meiltä löytyy sopivia reittejä patikointiin ja maastopyöräilyyn, frisbeegolfratoja sekä erityisiä luontonähtävyyksiä, kuten vaikka Lentokivi Hukkalassa. Lähivesistöihimme pääsee melomaan ja polskimaan, kalastamisesta puhumattakaan. Miksi siis mennä ”Höytiäistä edemmäs kalaan”?

Iloksemme olemme saaneet huomata, että ulkoilureittimme ja luontokohteemme ovat löytäneet vierailijansa – tämä näkyy esimerkiksi laavujen ja levähdyspaikkojen vieraskirjojen täyttyneinä sivuina. Haluammekin haastaa teidät kaikki ottamaan ilon irti lähiseutumme antimista. Milloin viimeksi olet vieraillut kesämökkisi läheltä löytyvällä laavulla, tai lähtenyt päiväseikkailulle naapurikylästä löytyvälle pitkospuureitille? Nyt jos koskaan kannattaa kopata mukaan vaikka koko perhekunta ja lähteä yhdessä retkeilemään lähialueen luontoon. Lähimatkailu on paitsi ekoteko, myös palvelus paikallisille yrittäjille. Yrittäjäkin kiittää, jos esimerkiksi retkeilyeväät ja muut tykötarpeet on hankittu Polvijärveltä.

Luontoreittimme ja -kohteemme ovat meidän kaikkien yhteisessä käytössä, ja olisi sääli, jos ne jäisivät sinulta löytämättä. Ennen kaikkea ne on tehty myös jaettaviksi. Kannustamme kertomaan parhaista retkeilypaikoista, suosikkiulkoilureiteistä tai maastopyöräpoluista myös mökkinaapureille tai kesävieraille. Ollaan ylpeitä siitä, mitä meiltä Polvijärveltä löytyy, ja annetaan sen myös kuulua!

Iloista retkeilykesää toivottaen,
Jari Tuononen, kunnanjohtaja

P.S. Kokosimme Polvijärven retkeily- ja ulkoilupaikkoja yhteen verkkosivuillemme. Tutustu osoitteessa: www.polvijarvi.fi/retkeily-ja-ulkoilu

Tämänkin tekstin ja monta muuta kesäistä juttua löydät Outokummun Seudun kesälehdestä! Tutustu lehden näköisversioon tästä.

Kommentoi

Hae sivuilta