Julkaistu 

Outokummun Energiasta viritellään taas kauppoja

Outokummun kaupunginhallitus on hyväksynyt konsulttipalveluiden ostamisen Outokummun Energia Oy:n arvonmäärityksen ja mahdollisen osuuden myynnin hoitamiseen.

Kaupunginhallitus päätti tehdä sopimuksen kaupungin tytäryhtiön arvonmäärityksen loppuunsaattamisesta KPMG Oy:n kanssa. Kyseinen yhtiö on jo alkuvuoden aikana tehnyt arvonmääritykseen esiselvitystä Outokummun Energia Oy:n omasta toimeksiannosta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nyt tehdyn sopimuksen arvo on 25 000 euroa ja sitoumus on erikseen 1,2 prosentin palkkioon mahdollisesti myytävän osakekannan arvosta.

Lisäksi yhtiöllä on sopimuksen mukaan lupa laskuttaa juridisesta neuvonnasta erikseen 200 euron tuntihinnalla ja matkakuluja.

Konsulttipalveluiden hankkimista perustellaan sillä, että yhtiön arvon määrittäminen on mittava ja monisäikeinen työ, johon on jo nyt tarvittu ulkopuolista asiantuntija-apua.

Jatkosopimusta saman yhtiön kanssa on perusteltua, koska esiselvityksen tehnyt KPMG on perehtynyt yritys- ja omistusjärjestelyihin ja sillä on myös kokemusta energiayhtiöiden arvonmäärityksestä. Jo esiselvitysvaiheessa tietoja on koottu Outokummun Energiasta runsaasti.

Edellisen kerran kaupungin tytäryhtiö Outokummun Energiaa oltiin myymässä vuonna 2016. Tuolloin valtuusto eväsi kaupan äänestyksen jälkeen.

Kommentoi

Hae sivuilta