Julkaistu 

Ideakilpailu menestys

Outokummun kaupungin toukokuussa järjestämään avoimeen ideakilpailun Ruplan tontin kehittämisestä tuli kolmisenkymmentä huolella laadittua vastausta eri-ikäisiltä kaupunkilaisilta.

– Suunnitelmissa korostuvat erityisesti ajatukset Ruplan tontista yhteisöllisenä, luonnonläheisenä ja monikäyttöisenä paikkana. Moni osallistuja on ehdottanut alueelle esimerkiksi kävelyreittiä, nurmialueita, istutuksia, keinuja, suihkulähdettä sekä tapahtumatilaa, jotka aiotaan nyt toteuttaa, kaupungin hallinnosta kerrotaan.

Isoja rakenteita, kuten esiintymislavoja tai yleisövessoja, ei olla tässä vaiheessa toteuttamassa, sillä tontin kaavamerkintä mahdollistaa liikekerrostalon rakentamisen.

Kilpailussa lasten sarjan voitti Jessica Rouvari, ja yleisen sarjan Tiina Karttunen. Kunniamaininnalla kilpailussa palkitaan Kummun Koululta opettaja Hanne Partasen 6D-luokan oppilaat, joista kukin saa vapaalipun elokuviin.

Ideakilpailun kautta saadut ehdotukset ja suunnitelmat on tarkoitus koostaa toteutusvalmiiseen muotoon siten, että entistä ehompi Ruplan tontti valmistuu elo-syyskuun 2020 aikana.

Outokummun kaupunki kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita upeista ehdotuksista.

 – On erinomaisen hienoa, että yhteisen elinympäristön ja kaupunkialueen kehittäminen kiinnostaa kaupunkilaisia. Ideakilpailuun osallistuneiden avulla Ruplan tontista saadaan varmasti outokumpulaisten näköinen, mieluinen ja viihtyisä virkistysalue keskelle kaupunkia", sanoo kehitysjohtaja Jukka-Pekka Lätti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta