Julkaistu 

Myräkkä kurittaa maakuntaa

Syvä matalapaine liikkuu tiistai-iltana Pohjois-Karjalan yli pohjoiseen. Matalapaine on tuonut mukanaan kovia tuulia ja voimakkaita sateita.

Illan aikana Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle on riittänyt vahingontorjuntatehtäviä ympäri maakuntaa. Kello 20 aikaan pieniä vahingontorjuntatehtäviä oli esimerkiksi edellistunneilta tiedossa Polvijärvellekin ainakin neljä kappaletta ja Outokummussa ainakin kaksi. Eri puolilla maakuntaa tehtävät olivat ennen muuta kaatuneista puista johtuvia. Vakavammista onnettomuuksista ei ollut tietoa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pahimman myräkän on ennustettu laantuvan ennen puoltayötä.

Ilmatieteen laitos varoitti, että matalapaineen keskuksen reitillä sademäärä kohoaa suureksi ja sadetta voi kertyä kapealle vyöhykkeelle paikoin yli 50 millimetriä, mikä vastaa tyypillistä kesäkuun sademäärää ja rankkasateet voivat niin ikään aiheuttaa vahinkoja.

Iltakahdeksan aikaan sadetutkakuvat näyttivät, että rankimpien sateiden alue jää keskisempään Suomeen, eikä yllä reitillään maakunnan länsiosiin.

Voimakkaat tuulet ovat vaikuttaneet myös sähkönjakeluun. Outokummun Energian asiakkaita oli ilman sähköjä Viinijärven länsipuolisella alueella noin 400 taloutta iltakahdeksan aikaan. Pohjois-Karjalan Sähkön alueella vikoja oli illalla noin 10 000 asiakkaalla.

Kommentoi

Hae sivuilta