Julkaistu 

Päivö herättää osan ilman sähköjä

Illalla ja alkuyöllä maakunnan yli voimalla pyyhkinyt Päivö-myrsky toi mukanaan runsaasti sähköhäiriöitä linjoille kaatuneiden puiden takia.

Esimerkiksi Outokummun Energian verkkoalueella oli keskiviikkoaamuna kuuden aikaan yli 900 asiakasta ilman sähköjä. Eniten sähköttömiä talouksia on Viuruniemen, Maljasalmen, Varislahden sekä Rikkaveden alueella. Häiriöitä on edelleen myös Viinijärven länsipuolella.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tiistai-iltana kymmenen jälkeen sähköttömiä asiakkaita oli Outokummun Energian alueella yli 1700.

Vahinkoja on tullut läpi maakunnan ja energiayhtiöistä Pohjois-Karjalan Sähkö kertoi puoli kymmenen aikaan sähköttömiä asiakkaita olleen sen verkossa lähes 20 000. Näistä osa Polvijärvellä, josta häiriöitä tuli tietoon eri puolilta kuntaa.

PKS kuvasi häiriötilannetta suurhäiriöksi ja pahimmaksi vuosiin.

Raju tuuli vaikeutti myös korjaustöitä sähköverkon osalta.

Myös pelastuslaitokselle riitti tehtäviä kaatuneiden puiden takia Outokummussa ja Polvijärvellä. Toistaiseksi ei ole tiedossa vakavia onnettomuuksia tai henkilövahinkoja Outokummun tai Polvijärven alueelta.

Pelastuslaitokselle tehtäviä tilanteesta aiheutui maakunnassa kello 01.00 mennessä noin 200. Pelastuslaitos jatkaa kiireettömämpiä raivauksia keskiviikkoaamuna ja muistuttaa, että tilanne ei ole kokonaan ohi. Myös seuraaville päivillä on luvassa tuulta ja ukkosia.

Sähköhäiriöt voivat vaikuttaa myös matkapuhelinverkon toimivuuteen ja saattaa estää näin myös hätäpuhelujen toimivuutta. Pelastuslaitos muistuttaa, että mikäli hätäpuhelu ei toimi, apua saa aina hakeutumalla paloasemille.

Kommentoi

Hae sivuilta