Julkaistu 

Poliisi: Kalattoman lammen tutkimukset toistaiseksi ohi

Poliisi on toistaiseksi päättänyt tutkinnat ja etsinnät Outokummun Kalattoman lammella. Poliisi tutki alkukesästä vihjeitä mahdollisesta ruumiista lammessa.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Simo Hämäläinen kommentoi Outokummun Seudulle torstaina, että lammesta ei mittavista etsinnöistä huolimatta löytynyt ruumista. Aiemmin etsintöjen tuloksia ei ole kerrottu julkisuuteen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Poliisi sai lammen vedenalaisiin tutkimuksiin virka-apua myös Suomenlahden merivartiostolta. Lisäksi lampea ja sen lähimaastoja tutkittiin viimeisimpänä poliisin omin voimin vielä juhannuksen jälkeenkin.

Hämäläisen mukaan tapauksen tutkinta jatkuu joillakin kuulusteluilla, mutta lammen tutkimuksia ei tässä vaiheessa ole tarkoitus jatkaa.

Tapauksen tutkinnassa ehdittiin jo kesäkuun puolivälin jälkeen vangita todennäköisin syin henkirikoksesta epäiltynä 40-vuotias mies. Itä-Suomen hovioikeus kuitenkin kumosi päätöksellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tekemän vangitsemispäätöksen jo kesäkuun lopulla.

Poliisilla oli myös loppukeväästä kiinniotettuna kaksi muuta henkilöä tapauksen tutkintaan liittyen. Heidät vapautettiin jo aiemmin.

Poliisi tutkii Kalattoman lammen osalta paitsi vihjettä mahdollisesti lampeen päätyneestä ruumiista, niin myös vuonna 2006 Polvijärveltä kadonneen Heikki Olavi Karpovin tapausta. Aiemmin, vuonna 2006 kadonneena henkilönä etsityn Karpovin osalta poliisi palasi tutkintaan keväällä ja tutkinnassa on ollut mahdollisuus, että Karpov on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Kommentoi

Hae sivuilta