Julkaistu 

Pohjois-Karjalaan poikkeusluvat 163 karhun metsästämiseen, lupamäärä nousee selvästi

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalaan poikkeusluvat 163 karhun metsästämiseen. Lupamäärä on suurempi kuin aikaisemmilla metsästyskausilla.

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaan saaliiksi saatavien karhujen enimmäismäärä saa olla alkavana metsästysvuonna koko maassa 384 yksilöä.  

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lupa-alueittain poikkeusluvat jakautuvat Pohjois-Karjalassa siten, että Polvijärvellä lupia on viisi ja Liperi-Outokumpu lupa-alueella neljä.

Muualla maakunnassa lupia on Lieksassa 38, Ilomantsissa 34, Keski-Karjalan lupa-alueella 31, Joensuu-Eno lupa-alueella 20, Ylä-Karjalan alueella 18, Tuupovaarassa kahdeksan ja Juuassa viisi.

Riistakeskus on lupia myöntäessään huomioinut karhukannan tihentymät.

Pohjois-Karjalan riistaneuvosto on asettanut tavoitteeksi karhukannan pienentämisen. Pohjois-Karjalassa on viimeisen kolmen vuoden aikana metsästetty poikkeusluvilla vuosittain keskimäärin 113 karhua. Tämä määrä ei ole riittänyt kannan kasvun pysäyttämiseen. Luonnonvarakeskus on arvioinut Pohjois-Karjalan alueen karhukannaksi 550-570 yli vuoden ikäistä karhua. Pentutuotoksi on arvioitu 135 pentua. Vuotta aiemmin arvio oli 450–470 yli vuoden ikäistä karhua ja arvio pentutuotosta 110.

Vuonna 2019 Pohjois-Karjalaan myönnettiin poikkeusluvat 114 karhun metsästämiseen. Kaikki luvat tulivat käytetyksi.

Karhun metsästyskausi alkaa 20. elokuuta ja päättyy lokakuun lopussa.

Kommentoi

Hae sivuilta