Julkaistu 

Hautalammen malmiolle haetaan nyt jatketta - video

Maanantai-iltana alkaneet kairaukset aloitettiin entiselle Mökkivaaran kaivokselle vieneen tien viereltä. Maanantai-iltana alkaneet kairaukset aloitettiin entiselle Mökkivaaran kaivokselle vieneen tien viereltä.

Entisen Keretin kaivoksen lounaispuolelle sijoittuvasta Hautalammen malmiosta kiinnostunut FinnCobalt aloitti alkuviikosta tutkimuskairaukset Mökkivaaran kupeella.

Näillä näkymin ainakin vuoden loppuun jatkuvista tutkimuskairauksista haluttaisiin lisätietoa nikkeli-kobolttimineralisaatiosta, jollainen tiedetään olevan vanhan Keretin ja Mökkivaaran kaivoksen ympäristössä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Samalla FinnCobalt hakee mahdollisen Hautalammen kaivoksen avaamiselle lisäpontta ja -toiminta-aikaa. Outokumpu-yhtiön aikanaan 1980-luvun lopulla jo lähes kaivosvaiheeseen avaaman Hautalammen malmion on laskettu tuovan noin seitsemän vuoden toiminta-ajan mahdolliselle kaivokselle. FinnCobalt/Vulcan Hautalampi Oy:n toimitusjohtaja Markus Ekberg kertoo, että uuden tutkimusohjelman avulla toiminta-aika haluttaisiin nostaa ainakin kymmeneen vuoteen.

Vaikka alueen maaperää on tutkittu jo viime vuosisadalla, niin lisätietoa tarvitaan. Markus Ekberg kertoo, että Outokumpu-yhtiö teki tutkimuskairauksia kuparikaivosten aikaan maan alta syvemmälle. Nyt kiinnostus on aivan pinnassa oleviin mineralisaatioihin.

Mikäli tulokset ovat myönteisiä, niin tutkimuksia on mahdollista jatkaa uuden ruotsalaiskumppani Eurobattery Minerals AB:n antamalla rahoituksella myös ensi vuonna. Kumppaniksi lähtenyt yhtiö on sitoutunut rahoittamaan tutkimuksia vähintään kahdella miljoonalla eurolla päästäkseen osaomistajaksi myös mahdolliseen kaivokseen.

Nikkeliä ja kobolttia tarvitaan akkuteollisuuden käyttöön. Esimerkiksi sähköautojen rynnistys lisää kiinnostusta muun muassa kobolttiin ja nikkeliin.

Video tutkimuskairauksista löytyy myös Outokummun Seudun YouTube-kanavalta.

Media

Outokummun Seutu

Kommentoi

Hae sivuilta