Julkaistu    |  Päivitetty 

Paikallisjunalla Kaivos-festariin

Outokummussa syyskuun 11.-13. päivinä järjestettävä Kaivos-festivaali mahdollistaa paikallisjunayhteyden Joensuusta ja Kuopiosta Outokumpuun.
Festivaalin taiteellinen johtaja Väinö Jalkanen kertoo festivaalin päämääräänä olleen alusta alkaen tulevaisuuden rakentamisen rohkein visioin, niin taiteellisesti kuin yhteiskunnallisesti.
– Oman paikallisjunan järjestäminen festivaaliviikonlopuksi sopii täydellisesti Kaivos-festivaalin henkeen.
Matka tehdään Pohjois-Suomen rautatieharrastajien kolmivaunuisella lättähatulla.
Turvavälien vuoksi sisään otetaan samanaikaisesti korkeintaan 90 matkustajaa tavanomaisen 150:n sijaan.
Juna lähtee Joensuusta lauantaina 12.9. klo 16.25 ja saapuu Outokumpuun Joensuunkadun tasoristeykseen klo 17.17. Matkalla junan kyytiin voi nousta myös Vilpolan, Onttolan, Ylämyllyn, Käsämän, Viinijärven, Ahonkylän tai Sysmäjärven seisakkeilta.
Monen konsertin ja festivaalikahvilan juhlien jälkeen juna lähtee Outokummusta takaisin ja saapuu Joensuuhun klo 2.28.
Lännen suunnassa juna lähtee samana lauantaina ensin Jyväskylästä klo 7.51 ja Kuopiosta klo 10.31 ja saapuu Outokumpuun Joensuunkadun tasoristeykseen klo 12.30.
Sunnuntaina festivaalin päätyttyä juna lähtee Outokummusta klo 16.34 ja saapuu Kuopioon 18.35 ja Jyväskylään 21.50 tarjoten myös Jyväskylän ja Kuopion seudun asukkaille mahdollisuuden tulla junalla viikonlopun viettoon Outokumpuun.
Junaa voi hyödyntää myös väliasemilta toisille matkustamiseen eli vaikkapa Juankoskelta Joensuuhun tai Onttolasta Ylämyllylle.
Festivaalin ohjelma ja lipunmyynti sekä konsertteihin että festivaalijunaan on julkaistu tapahtuman kotisivuilla.

Juttua korjattu 27.7.2020 ajankohdan osalta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta