Julkaistu 

Yhtenäiskoulun nimeksi Polvijärven koulu

Polvijärven yläaste, Kirkonkylän koulu ja Sotkuman koulu yhdistyvät elokuun alusta alkaen yhtenäiseksi peruskouluksi. Uuden koulun nimi on Polvijärven koulu ja sen rehtorina työskentelee keväällä tehtävänsä aloittanut Virpi Eronen. Eronen on myös Polvijärven lukion rehtori.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Erosen työparina työskentelee virka-apulaisrehtori, joka tulevana lukuvuonna on Riikka Jolkkonen, virkaan valitun Mika Levyn ollessa vuoden virkavapaalla.

Apulaisjohtajat Rauni Mutanen Sotkumassa ja Tuula Räsänen Kirkonkylällä huolehtivat arjen sujuvuudesta näissä 1.–6.-luokkien yksiköissä.

Aiemmin Kirkonkylän ja Sotkuman kouluina tunnetut yksiköt ja B-talossa sijaitseva yläaste jatkavat toimintaansa normaaliin tapaan, jatkossa ne vain ovat saman nimen alla.

Eronen huomauttaa, että yhdistymisellä on kuitenkin selkeitä hallinnollisia ja toimintatapoihin liittyviä etuja.

Yhtenäinen peruskoulu helpottaa opetuksen järjestämistä, koska jatkossa kaikki opettajan virat ovat kunnan yhteisiä ja opettajilla voi tarpeen vaatiessa olla tunteja missä vaan yksikössä.

- Yhtenäisyys antaa turvaa oppilaille, sillä tarkoitus on yhtenäistää pikkuhiljaa myös eri yksiköiden toimintakulttuuria. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi yhteisiä järjestyssääntöjä, johon kuuluvat kaikki ohjeet ja tavat toimia.

Erosella itsellään on pitkä työkokemus yhtenäiskoulun johtamisesta:

- Kun henkilökunta on tuttua ja kaikki tietävät miten toimitaan, on koulussa viihtyisämpi tunnelma. Olemme aloittaneet jo keväällä yhdessä opettajien ja ohjaajien kanssa miettimään, mitä kaikkea voisi tehdä samalla tavalla, vaikka lasten ikäerot ovatkin suuret.  Ja onhan se niinkin, että kotonakin eletään eri-ikäiset yhdessä samoilla säännöillä, hän kertoo.

Tulevan lukuvuoden teema on osallistuminen ja vaikuttaminen.

Heti syyslukukauden alettua otetaan oppilaat mukaan yhteisten toimintamallien suunnitteluun sekä järjestyssääntöjen päivitykseen.

Vanhemmat toivotetaan tervetulleiksi mukaan vanhempaintiimeihin, joissa suunnitellaan muun muassa yhteisiä tapahtumia, mietitään järjestyssääntöjä ja muita ohjeita sekä toimintatapoja.

Kommentoi

Hae sivuilta