Julkaistu 

Yritysten oma arvio: Työllistävät lähivuosina yli 100 uutta työntekijää Outokummussa, Polvijärvellä ja Kaavilla

Business Joensuu Oy:n ja kuntien kesäkuussa Outokummun, Polvijärven ja Kaavin yrityksille tekemän kyselyn mukaan alueen yritykset tekevät investointeja ja uskovat työllistävänsä yli 100 uutta työntekijää vuosien 2020 – 2023 aikana. Kyselyn perusteella koronaepidemian kiivain jakso keväällä ei heikentänyt yritysten uskoa tulevaisuuteen.

Kysely lähetettiin sähköpostilla kesäkuussa 206:lle yritykselle. Lisäksi vastauksia kerättiin myös soittokierroksen avulla. Vastauksia saatiin yhteensä 118 kappaletta, joten vastausprosentti oli noin 57 %.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

39 yritystä arvioi kasvun seurauksena työllistävänsä yhteensä ainakin 100, mahdollisesti jopa 175 uutta työntekijää vuosien 2020 – 2023 aikana. Vain 7 yritystä arvioi yrityksensä työntekijämäärän laskevan. Näiden yritysten yhteenlaskettu vähennystarve on 15 – 33 henkilöä. Näin ollen uutta kasvua voi syntyä jopa noin 100 – 150 työpaikkaa.

- Kyselyn tulos on rohkaiseva. Vaikka kaivosyhtiö Boliden valmistautuu lopettamaan Polvijärven Kylylahden kaivoksen ja Luikonlahden rikastamon toiminnan, Outokummun, Polvijärven ja Kaavin alueiden yritysten rekrytointitarpeet kompensoivat tilannetta. Alueen elinvoima ei näyttäisi olevan kiinni vain kaivoksen ja rikastamon toiminnasta, arvioi palvelujohtaja Tuomo Roivas Business Joensuusta.

Yrityksiltä kerättyjen tietojen perusteella tarvetta on hyvin erilaisista työntekijöistä.

Outokummun seudun teollisuuskylä ja kaivosyhtiö Boliden järjestävät elokuun lopussa yhteistyössä Outokummun kaupungin, Polvijärven ja Kaavin kunnan kanssa rekrytointitilaisuuden, jossa kaivoksen työntekijät ja alueen työnantajayritykset kohtaavat. Tilaisuus järjestetään Outokummun seudun teollisuuskylässä.

Kommentoi

Hae sivuilta