Julkaistu 

Jos kasvosuojain sopii, sitä on syytä käyttää

On tärkeää, että jokainen, jolle suojain sopii, käyttäisi sitä suojellakseen muitakin. Mitä useampi suojainta käyttää sen suurempi on sen hyöty.
Allergia-, iho- ja astmaliitto muistuttaa, että kaikki astmaatikot eivät voi käyttää suojainta. Käyttö ei myöskään korvaa muita koronaviruksen ehkäisykeinoja. Käsien pesu, yskimishygienia, turvavälit ja väkijoukkojen välttely ovat edelleen ensiarvoisen tärkeitä.
Asiantuntija Anne Vuorenmaa Allergia-, iho- ja astmaliitosta sanoo, että astmaa sairastavat saattavat kokea suojaimen aiheuttaman hengitysvastuksen niin suureksi, että he eivät pysty käyttämään sitä.
Monellekaan suojaimen käyttö ei tunnu erityisen miellyttävältä, mutta astmaatikoille sekin voi olla lisäksi terveysriski.
– Suojaimen käyttöön vaikuttaa olennaisesti sen käyttömukavuus.  Sen vuoksi hengityssuojainten valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, Vuorenmaa opastaa.
Maskeja hankittaessa on otettava huomioon niiden erilaiset ominaisuudet ja valittava malli joka on omaan käyttöön paras mahdollinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta