Julkaistu 

Syysmyräkän ennusteissa ainakin runsaasti vettä - "Poikkeuksellisen voimakas"

Keskiviikkona Suomeen lännestä saapuva syvenevä matalapaine tuo mukanaan voimakkaita tuulia ja rankkasateita.

Ilmatieteen laitoksen tiistaina 15. syyskuuta tekemän ennusteen mukaan pohjoisenpuoleinen tuuli voimistuu myrskylukemiin merialueilla keskiviikkona iltapäivällä ja torstain vastaisena yönä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Myräkkä on tuomassa myös runsaita sateita, joiden ennustetaan yltävän myös Pohjois-Karjalaan. Sateet painottuvat ennusteen mukaan maan keskiosaan sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun eteläosiin. Sadetta voi paikoin kertyä yli 40 millimetriä keskiviikkopäivästä torstaiaamuyöhön asti. Alueella on kuluvan syyskuun aikana satanut jo selvästi tavanomaista enemmän.

Myöhemmin torstain aikana voimakkaita puuskia esiintyy yleisesti maan länsiosassa, ja päivän ja illan aikana myös idässä, joskin puuskat heikkenevät jonkin verran.

Torstain aikana sadealue liikkuu kohti kaakkoa ja heikkenee.

Ilmatieteen laitoksen mukaan myrsky on vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen voimakas, mutta voimakkaimpien tuulien vaikutusalueen osalta ennuste oli tiistaina epätarkka.

"Tyypillisesti näin voimakkaat matalapainemyrskyt ajoittuvat myöhempään syksyyn ja talveen. Maa-alueilla puissa on vielä lehdet ja maa on roudaton, mikä tekee tästä myrskystä talvimyrskyjä vaikuttavamman”, kommentoi päivystävä meteorologi Ville Siiskonen Ilmatieteen laitokselta tiistaina annetussa ennusteessa.

Myrskytilanne muistuttaa Ilmatieteen laitoksen mukaan ennusteiden perusteella vuoden 2019 alun Aapeli-myrskyä, joka aiheutti runsaasti sähkökatkoja ja puustotuhoja erityisesti länsirannikolla sekä Ahvenanmaalla.

Kommentoi

Hae sivuilta