Julkaistu 

Kaupan alalta suositus asiakkaille maskien käytöstä

Päivittäistavarakauppa ry ja sen jäsenyritykset antoivat torstaina suosituksen, että asiakkaat käyttäisivät jatkossa kasvomaskia myymälöissä asioidessaan. Erityisesti suositusta kehotetaan noudattamaan niillä alueilla, jotka ovat taudin kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

"Lainsäädäntö ei salli maskipakkoa eikä kaupan alalla ole valtuuksia sellaista valvoa, saati itse asettaa. Kaupan henkilöstöllä ei ole lain sallimia keinoja estää maskittomien henkilöiden asiointia myymälässä", muistuttaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistys muistuttaa, että päivittäistavarakaupan tuotteet ja palvelut ovat yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta välttämättömiä hyödykkeitä. Niiden saatavuus on mahdollistettava kaikille kuluttajille.

"Vetoamme kuluttajiin, että he kantaisivat vastuunsa ja käyttäisivät kasvomaskia kaupassa asioidessaan. On kuitenkin muistettava, että esimerkiksi terveyssyistä kaikki eivät voi maskia käyttää. Maskin käyttö on keino ehkäistä tartuntoja hyvän käsi- ja yskimishygienian sekä riittävien turvavälien lisäksi", Luoto sanoo.

Kaupassa on edelleen turvallista asioida, ja maskisuositus on yksi lisäkeino sen varmistamiseksi.

Uudellamaalla koronakoordinaatioryhmä on suositellut yksityisille elinkeinonharjoittajille Uudellamaalla, että ne edellyttäisivät asiakkailta kasvomaskin käyttöä. Suositus koskee myös kauppoja ja kauppakeskuksia.

Kommentoi

Hae sivuilta