Julkaistu 

Hanna Huttunen johtamaan harvaan asuttujen alueiden parlamentaarista työryhmää

Keskustan outokumpulainen kansanedustaja Hanna Huttunen on valittu harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän puheenjohtajaksi.

Hallitus nimesi työryhmän torstaina.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Puolueen tiedotteessa nähdään, että suomalaisessa yhteiskuntapolitiikassa on täyskäännöksen aika ja kaupunkeihin keskittämiseen pyrkivälle politiikalle pitää löytyä vastapaino tai vaarana on lisääntyvä eriarvoisuus suomalaisten ja maan eri osien välillä.

"Viimeistään koronavirus on osoittanut, että kestävää politiikkaa on hajautetun yhteiskunnan rakentaminen. Se vastaa myös ihmisten todellisuutta, kun esimerkiksi moni jo nyt asuu monipaikkaisesti. Siksi kaiken päätöksenteon pitää edesauttaa paremmin sitä, että elämisen edellytyksiä on kautta Suomen harvaan asuttuja alueita myöten, Huttunen toteaa tiedotteessa.

Puheenjohtajan aloittavan Huttusen mukaan koko Suomen tasapuolinen kehittäminen edellyttää yhteistyötä yli hallitus-oppositiorajan. Harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisella työryhmällä on tässä osaltaan tärkeä tehtävä.

"Tulen työryhmän puheenjohtajana toimimaan sen puolesta, että saamme yhdessä luotua myös harvaan asuttujen alueiden ihmisille näkymää siitä, että kyllä he pärjäävät, että kyllä me suomalaiset pärjäämme", Huttunen sanoo.

Työryhmä laatii ensi töikseen toimenpide-ohjelman, jossa laitetaan liikkeelle kokeiluja harvaan asuttujen alueiden elinvoiman ja niillä asuvien ihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Kokeilujen toteutukseen on varattu valtion budjetissa neljä miljoonaa euroa.

Työryhmä aikoo teettää muun muassa perustuslaillisen selvityksen Norjan mallin mukaisista, verotukseen ja opintolainen vähennykseen liittyvistä toimenpiteistä ja mahdollisuuksista soveltaa niitä Suomessa.

Kommentoi

Hae sivuilta