Julkaistu 

Lukion siirto kirjastolle vahvassa vastatuulessa

Outokummun kaupunki on etsimässä lukio-opetuksen tilaratkaisuiksi uusia vaihtoehtoja. Kovan julkisen keskustelun herättänyt ajatus lukion tilojen siirrosta nykyisen kirjaston tiloihin on kuitenkin jäämässä nyt pois mahdollisten vaihtoehtojen joukosta.

Lokakuun puolivälissä kokoontuvalle hyvinvointilautakunnalle tehdyssä esityksessä on tarkka selvitys kohun aiheuttaneesta siirtoajatuksesta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Selvityksen mukaan lukion siirto kirjastolle ja Kummun koulun hyvinvointikampukselle tarkoittaisi yli 600 000 euron muutostöiden tekemistä kirjastotaloon. Muutosurakasta tulevien poistojen jälkeen lukion siirrosta kirjastolle jäisi vuosittaiseksi kustannussäästöksi noin 30 000 euroa vuodessa.

Sama säästö on laskettu tulevan myös, jos osa varhaiskasvatusta siirrettäisiin kirjaston tiloihin.

"Taloudellisten sekä kirjaston ja lukion toiminnallisten syiden vuoksi tämän vaihtoehdon selvittämistä ei ole syytä jatkaa", todetaan lautakunnalle esityksenä tehdyssä 2020-luvun hyvinvointipalveluiden strategiassa.

Sen sijaan kaupunki aikoo selvittää ja pohtia lukion tilaratkaisuja joko nykyisellä paikalla entisessa Kaivosammattikoulussa tai sijoittamalla myöhemmin opinnot Riverian Lammenkadun yksikön yhteyteen tai Kummun koululle.

Kommentoi

Hae sivuilta