Julkaistu 

Outokummun kirjaston puolustajiksi joukko arvovaltaisia ammattilaisia

Outokummun kaupungin suunnitelma lukion siirrosta kirjaston tiloihin on herättänyt vastustusta myös paikkakunnan ulkopuolella.

Joukko outokumpulaislähtöisiä kirjailijoita ja kustannusalan vaikuttajia vetoaa osaltaan kirjaston tilojen säilyttämiseen yhteisellä kannanotolla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Outokummun kirjaston puolustajiksi ovat ilmoittautuneet vetoomuksella Leena Lehtolainen, Kalle Kniivilä, Mauri Leivo, Jaakko Pietiläinen, Terhi Rannela, Matti Rönkä sekä Esko-Pekka Tiitinen.

Vetoomuksessa kirjaston tilojen merkittävää karsimista pidetään kyseenalaisena ja muistuteaan kirjaston olevan avoin ja tasa-arvoinen paikka, suomalaisen sivistyksen kulmakivi.

"Meille allekirjoittaneille outokumpulaistaustaisille kirjailijoille ja kustantajille kirjasto on ollut merkittävä kannustaja kirjailijan uralle, paras mahdollinen kirjailijakoulu. Ilman laajaa, loputtomien löytöjen kirjamerta ja henkilökunnan avuliaisuutta emme olisi päätyneet ammattikirjailijoiksi", todetaan vetoomuksessa.

"Outokumpulaiset ansaitsevat jatkossakin laajat kirjastopalvelut, joiden merkitys koronaepidemian kaltaisissa poikkeusoloissa korostuu", vetoomus päättyy.

Kaupungin hyvinvointilautakunnalle tehdyssä uudessa strategialuonnoksessa lukion siirtoa kirjastolle ei pidetä selvityksen jälkeen enää järkevänä. Kustannussäästö jäisi remonttikulujen jälkeen pieneksi ja lukio-opetuksen järjestämistä tutkitaan joko nykyisissä tiloissa tai esimerkiksi siirtämällä ne mahdollisesti myöhemmin Kummun koululta vapautuviin tiloihin.

Aiheesta lisää: Lukion siirto kirjastolle vahvassa vastatuulessa

Kommentoi

Hae sivuilta