Julkaistu 

Hautalammen tutkimuksista lupauksia antavaa vahvistusta

Outokummun Hautalammen kaivoshankkeessa mukana oleva Eurobattery Minerals tiedotti tiistaina ensimmäisen kerran tänä kesänä ja alkusyksystä tehtyjen tutkimuskairausten tuloksista.

Tutkimuskairaukset ovat vahvistaneet, että jo pitkään tunnetulla Hautalammen koboltti-nikkeli-mineralisaatiolla on jatke Keretistä Outokummun keskustan suuntaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Mineralisaatio sijaitsee osin hyvin lähellä maan pintaa, sillä tutkimuskairauksissa viitteitä siitä saatiin noin 50-138 metrin syvyyksiltä.

Samalla tiedote kertoo, että alueen tämän kesän tutkimuskairaukset saatiin päätökseen merkittävästi etuajassa. Vielä kesällä uumoiltiin kairausten jatkuvan lähelle vuodenvaihdetta.

Toimitusjohtaja Markus Ekberg Vulcan Hautalampi Oy/FinnCobaltista kertoo, että mahdollisista jatkokairauksista ei ole vielä päätöstä.

Hän kuitenkin uskoo, että myönteiset tiedot lisämineralisaation olemassaolossa tuovat mukanaan myös toisen vaiheen tutkimuskairauksia. Mikäli myönteinen päätös tutkimusten jatkosta tehdään, niin kairaukset voivat alkaa uudelleen jopa ensi talvena.

Hautalammen uusia näytteitä on tutkittu Outokummussa ALS Geochemistryllä.

Osa näytteistä on edelleen tutkimuksessa ja niiden tulosten valmistumista odotellaan lähikuukausien aikana.

Ensimmäisen vaiheen kairauksissa tehtiin yhteensä 29 kairareikää ja kairattiin 3 769 metriä.

Kommentoi

Hae sivuilta