Julkaistu    |  Päivitetty 

Kansanjuhla avaa Kuusjärven kirkon korjaustalkoot

Kuusjärven kirkon laajoihin korjauksiin aiotaan varautua myös korjausrahaston avulla. Varainhankintaa on aloittaa laajemmin tapaninpäivän kansanjuhlalla. Kuusjärven kirkon laajoihin korjauksiin aiotaan varautua myös korjausrahaston avulla. Varainhankintaa on aloittaa laajemmin tapaninpäivän kansanjuhlalla.

Kuusjärven kirkon tuleviin laajoihin korjauksiin aiotaan hakea apua hyväntekeväisyystapahtumalla. Tapaninpäiväksi suunniteltu kansanjuhla pitää sisällään niin päivän perinteeseen jo vanhastaan kuulunutta rekiajelua kuin kulttuuria ja viihdettä.

Tavoitteena on saada tapahtumasta hyvä lähtölaukaus monelle sukupolvelle rakkaan Kuusjärven kirkon korjaustöihin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tapahtuman järjestelyistä vastuuta on ottanut ensimmäisenä tapahtuma-aktiivi Tapani Parkkonen, jolla on hahmoteltuna jo ohjelmarunko yhteiselle tapahtumalle. Talkooväkeä etsitään lähiviikkoina niin yhdistyksistä kuin yksityishenkilöistä.

Tapahtumapäivän on tarkoitus alkaa jo aamusta, jolloin hevosvaljakot vievät väkeä Kyykeriltä Outokummun keskustan läpi Kuusjärven kirkolle messuun.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkon ympäristössä on tarjolla yleinen soppalounas jouluisissa tunnelmissa. Ruokailun vapaaehtoisilla maksuilla tuetaan parhaillaan perusteilla olevaa korjausrahastoa. Lounaan jälkeen alkuiltapäivästä hevoskulkue suuntaa takaisin keskustaan.

Tapahtuma jatkuu alkuillasta Outokummun kirkossa pidettävällä kamarimusiikkikonsertilla sekä juhlaillallisella. Konsertin jälkeen Yläsaunalle on järjestetty mahdollisuus toiseen juhlaillalliseen ja tapanintansseihin.

Alustavasti tapahtumaan ollaan kutsumassa noin 200 kutsuvierasta ja kirkon ystävää. Tapani Parkkosen mukaan oma järjestelynsä tulee vielä isomman joukon majoittamisesta Outokumpuun.

Parkkonen haastaa väkeä mukaan tapahtuman järjestelyihin ja yhdistyksiä myös osallistumaan joko omalla toiminnallaan tai rahallisella panoksella korjausrahastoon. Esimerkiksi jopa sadoille nuorille olisi tarjolla tehtävää ulkotulien sytyttämisessä tapaninpäivänä.

Tapahtumaa valmistellaan niin, että mahdolliset koronarajoitukset voidaan ottaa huomioon. Parkkonen muistuttaa järjestelyjen mittaluokan olevan sellainen, että valmistelut on aloitettava jo nyt "olipa koronaa tai ei".

Aiheesta lisää: Kansanjuhla kirkon hyväksi jäi lähtötelineisiin, kirkon saneerauksella edessä pitkä tie

20.10.2020 klo 7.27: Uutiseen lisätty Aiheesta lisää -linkki tuoreempaan uutiseen, joka kertoo kansanjuhlan suunnittelun päättyneen jo alkumetreille ja tapahtuman peruuntuneen.

Kommentoi

Hae sivuilta