Julkaistu 

Energiayhtiön kauppa aiotaan viedä maaliin salassa, hallituksessa maanantaina?

Outokummun kaupungin suunnitelmat luopua omistuksestaan tytäryhtiössään Outokummun Energia Oy:ssä ovat edenneet.

Alkuviikosta pidettyä päättäjien salaista iltakoulua seuraa maanantaina kaupunginhallitukseen käsittelyyn tuleva täysin salaisena käsiteltävä pykälä, joka Outokummun Seudun saamien tietojen mukaan viittaa kauppaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaupunki aikoo salata käsittelyn ja esityslistalla otsikkona on vain yritysjärjestely. Se on määrätty salassa pidettäväksi.

Salassa pitämisessä viitataan lakiin viranomaisen toiminnan julkisuudesta, ja sen kohtaan, jossa salassa pidettäviä ovat asiakirjat, jotka sisältävät tietoa muun muassa liikesalaisuudesta tai tietoja, jotka voivat aiheuttaa "taloudellista vahinkoa tai saattaisi toisen samanlaista tai muutoin kilpailevaa toimintaa harjoittavan julkisyhteisön tai yksityisen parempaan kilpailuasemaan".

Outokummun kaupunki on tulkinnut pykälän niin laajasti, että esimerkiksi käsiteltävä asiakin ja kaupungin mahdollinen omistajuuden muutos yhtiössä kuuluu salassa pidon piiriin, eivät vain esimerkiksi yhtiön arvonmääritystä koskevat asiakirjat tai tiedot mahdollisesta kauppakumppanista tai kauppahinnasta.

Kommentoi

Hae sivuilta