Julkaistu 

Kansanjuhla kirkon hyväksi jäi lähtötelineisiin, kirkon saneerauksella edessä pitkä tie

Outokummun seurakunta ei halua hoputtaa Kuusjärven kirkon korjauksiin suunniteltua hyväntekeväisyyttä ennen remonttisuunnitelmia. Tapaninpäiväksi suunniteltu kansanjuhla jää toteutumatta. Outokummun seurakunta ei halua hoputtaa Kuusjärven kirkon korjauksiin suunniteltua hyväntekeväisyyttä ennen remonttisuunnitelmia. Tapaninpäiväksi suunniteltu kansanjuhla jää toteutumatta.

Tapaninpäivälle suunniteltu kansanjuhla Kuusjärven kirkon korjausten avustamiseksi jää toteutumatta.

Outokummun seurakunta ilmoitti maanantaina, että se ei tue varauksettomasti kirkon hyväksi suunniteltua tapahtumaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Outokummun ja Polvijärven yhteinen kirkkoherra Satu Ruhanen kertoo, että Kuusjärven kirkon saneerauksesta on Outokummun kirkkoneuvostossa käyty alustava keskustelu.

"Kirkon saneeraus alkaa sillä, että perustamme rakennustoimikunnan, joka käyttää asiantuntijaa, joka tekee korjausarviot, ja esittää mahdolliset kirkkohallituksen avustushakemukset ja sitten tehdään neuvoston kanssa yhdessä sen pohjalta rakentamisen suunnitelma. Suunnitelman arvioidaan olevan tällä valtuustokaudella valmis ja vasta seuraavalla alkaisi kunnostus", Ruhanen taustoitaa pitkää tietä.

Kansanjuhlalla tuettavaksi aiottu korjausrahastonkin perustaminen on alkutekijöissään.

"Emme ole neuvostossa vielä suunnitelleet rahankeräyksen muotoja, saati anoneet rahankeräyslupaa, ja nekin ovat sitten mahdollisia, kun suunnitelmat tehty", Ruhanen muistuttaa.

Seurakunta haluaa myös seurata tarkemmin koronatilanteen kehitystä ja mahdollisuudeet järjestää Tapaninpäivänä edes messua Kuusjärven kirkossa riippuvat paljolti tautitilanteen kehityksestä.

"Tulevina vuosina, kun meillä on rakennussuunnitelmat ja rahankeräysluvat, eikä rajoituksia otamme auliisti vastaan ideoita ja tapahtumia, jotka edesauttavat monille rakkaan Kuusjärven kirkon kuntoon saattamista. Toivomme, että kirkko joskus täyttyisi rekiajeluista ja ympärillä olevasta tapahtumasta", Ruhanen toivoo.

Aiheesta aiemmin: Kansanjuhla avaa Kuusjärven kirkon korjaustalkoot

Kommentoi

Hae sivuilta