Julkaistu 

Katse liikennemerkkeihin, vaihtoja lähipäivinä

Talven ja pimeän ajan nopeusrajoituksia käydään vaihtamaan Pohjois-Karjalan teillä lähipäivinä.

Nopeusrajoituksia alennetaan tutusti säiden muuttuessa liikkujien turvallisuuden vuoksi. Rajoituksien vaihto on ajoitettu tapahtuvaksi koko maassa lauantaihin 31. lokakuuta mennessä. Ely-keskus tiedottaa, että pääosin vaihto tapahtuu keskiviikkona 28. lokakuuta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Alemmat nopeusrajoitukset voidaan ottaa käyttöön paikallisten olosuhteiden edellyttäessä jo torstaista 22. lokakuuta lähtien.

Ely-keskus muistuttaa, että muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu.

Pohjois-Karjalaan jää 106 kilometrin osuus 100 kilometrin tuntinopeusrajoitusaluetta myös talven yli. Outokummun tai Polvijärven alueella ei ole sellaisia tieosuuksia, jossa rajoitusta ei pudotettaisi talviajan rajoituksiin. Lähin kesäajan rajoituksen pitävä tieosuus on valtatie 9:llä välillä Ylämylly-Joensuu.

Ely-keskus muistuttaa, että huonoilla keleillä on usein syytä käyttää merkeillä osoitettua alhaisempaa ajonopeutta. Liikennesäännöt velvoittavat kuljettajaa ottamaan huomioon sekä oman että muiden tienkäyttäjien turvallisuuden. Nopeuden alentaminen antaa yllättävissä tilanteissa lisää aikaa reagointiin ja lyhentää pysähtymismatkaa.

Tutkimuksella on arvioitu, että vuosittain Suomen tieliikenteessä säästyy kahdeksan henkilöä kuolemalta ja 36 ihmistä jää loukkaantumatta, kun talvi- ja pimeänajan rajoituset ovat käytössä osan vuotta.

Kommentoi

Hae sivuilta