Julkaistu 

Joensuuhun annettiin laaja maskisuositus, kaupungissa useita altistumisepäilyjä ja paljastumassa on laaja tartuntaryväs

Siun soten toiminta-alueella Joensuu on siirtynyt torstaina koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen. Muu maakunta on edelleen epidemian perustasolla.

Siun sote tiedotti torstaina, että Joensuussa viime päivien aikana todettujen koronavirustartuntojen ja laajojen altistumisten takia kaupungin alueella otetaan käyttöön tiukennetut suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

"Tavoitteena on saada nopeasti tartuntatilanne kaupungissa haltuun ja kaikki mahdollisuudet uusiin altistumisiin katkaistua. Isojen ryhmien kokoontumiset on saatava nyt tauolle, kunnes tilanne on paremmin selvillä", kertoo toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Alueellinen koordinaatioryhmä suositteli torstaina Joensuun kaupungin alueelle seuraavia toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi: Kasvomaskeja tulisi käyttää joukkoliikenteen lisäksi kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Suositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita sekä toisen asteen

oppilaitoksia ja korkeakouluja. Sisätiloissa tapahtuvan aikuisten ryhmäliikunnat suositellaan keskeyttämään viikon ajaksi, mutta suositus ei koske koululiikuntaa. Lisäksi suositellaan yli 20 hengen yksityistilaisuuksien välttämistä ja korkeakoulujen siirtymistä etäopetukseen väliaikaisesti.

Liikuntaryhmät ja kuntosalit altistumispaikkoja 

Joensuussa on paljastunut laajempi tartuntaryväs, jossa tartunnat ovat levinneet erityisesti korkeakouluopiskelijoiden liikuntaryhmissä sekä kuntosaleilla.

Siun soten mukaan altistumispaikkoja on paljon, ja tartuntojen jäljitystyö oli torstaina vielä kesken.

Altistumispaikat ja mahdolliset ajankohdat voi tarkistaa uudesta Siun soten verkkosivuille avatusta palvelusta.

"Jokaisen olisi syytä harkita tarkkaan myös itse mihin harrastuksiin ja tilaisuuksiin juuri nyt osallistuu. Emme vielä tiedä, kuinka laajalle tartunnat ovat ehtineet levitä, joten tartunnan saamisen riski on olemassa", toteaa Kaipiainen.

Liikuntaryhmiä, yleisötilaisuuksia ja opetusjärjestelyjä koskevien torstain suositusten tarpeellisuutta arvioidaan koordinaatioryhmässä uudestaan viikon päästä, torstaina 26. marraskuuta.

Kommentoi

Hae sivuilta