Julkaistu 

Joukkoaltistuminen koronavirukselle koululla Outokummussa, koko luokka karanteeniin ja mahdollisia lisäaltistumisia selvitetään

Kokonainen koululuokka on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin Outokummussa Kummun koululla.

Siun sote tiedotti mahdollisesta joukkoaltistumisesta sunnuntaina alkuillasta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Karanteeniin on määrätty yksi alakoulun luokista.

Luokassa ollut tartunta varmistui sunnuntaina 13. joulukuuta, eikä kaikkia altistuneita ole vielä ehditty tavoittaa henkilökohtaisesti.

Myös altistuneiden kartoitus on vielä kesken, siksi kaikkia koulua käyviä ja henkilökuntaan kuuluvia kehotetaan tarkkailemaan oireitaan. Siun sote muistuttaa, että kouluun tai töihin ei saa mennä oireisena, vaan lievissäkin oireissa pitää jäädä kotiin ja mennä koronavirustestiin.

Koulu tiedottaa vanhempia Wilma-viestillä tarkemmin koulutyön järjestelyistä ja Siun sotesta ollaan yhteydessä altistuneisiin sunnuntain aikana.

Siun soten mukaan viikonlopun aikana on varmistunut useita koronavirustartuntoja eri puolilla maakuntaa. Perjantaista sunnuntai-iltapäivään mennessä varmistuneita tartuntoja on 16.

Jäljitystyö ja altistuneiden kartoittaminen ovat osittain vielä kesken.

Lisäksi viikonlopun aikana on selvitetty koronavirustartuntoja ja niille altistumisia yksityisessä kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikössä Joensuussa. Koronavirustestit on otettu sekä yksikön henkilökunnalta että asukkailta, ja tartuntoja on varmistunut kaikkiaan viisi. Altistuneet on tavoitettu ja määrätty karanteeniin, lisäksi yksiköstä on oltu yhteydessä kaikkiin asukkaisiin ja heidän omaisiinsa.

Kommentoi

Hae sivuilta