Julkaistu 

Rajoitukset ja suositukset jatkuvat, Outokumpu avaa palveluitaan varovaisesti

Outokumpu ja Polvijärvi suosittelevat maskin käyttöä yli 15-vuotiaille sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvissa kohtaamisissa. Outokumpu ja Polvijärvi suosittelevat maskin käyttöä yli 15-vuotiaille sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvissa kohtaamisissa.

Outokummun kaupunki ja Polvijärven kunta ovat päivittäneet koronauhan takia tehtyjä suosituksiaan perjantaina.

Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksen perusteella edelleen yli 20 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty sisä- ja ulkotiloissa ainakin 22. tammikuuta saakka. Myös alle 20 henkilön tilaisuuksissa on noudatettava turvavälejä ja hygieniaohjeita.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaupunki avaa kuntosalin ja uimahallin, mutta niissä on tautiuhan takia rajoituksia. Kuntosalilla voi olla enintään 10 yhtäaikaista käyttäjää ja uimahallissa enintään 40 käyttäjää eli 20 käyttäjää per pukuhuone. Saunat pidetään uimahallilla suljettuina.

Outokummussa kaupungin liikuntatilojen käyttö on sallittu vain lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Jäähallilla on erikseen alle 18-vuotiaille yleisövuoroja ja harjoitukset ovat mahdollisia, mutta aikuisten harrastus- ja kilpailutoimintaa ei järjestetä tiloissa.

Polvijärvellä rajoitusten jatkaminen tarkoittaa, että esimerkiksi aikuisten liikunta- ja harrasteryhmien ja varattujen salivuorojen keskeytys jatkuu kunnan tiloissa toistaiseksi.

Outokummussa kulttuuritalo Marita, yhteisötalo Servo ja esimerkiksi kaivosmuseo voivat olla avoinna, mutta niissäkin yleisöraja on alle 20 henkilössä.

Nuorisotalo Kirvo on avoinna normaalisti, mutta 7-9 luokkalaisilla on maskinkäyttöpakko.

Kansalaisopisto osin verkkoon

Polvijärvi pitää toistaiseksi kiinni asiakkailta koulutoimiston, teknisen toimiston, kunnanviraston ja työllisyyspalvelut. Paja Breikki on myös kiinni ulkopuolisilta, mutta kuntouttava työtoiminta jatkuu normaalisti. Kunta kertoo, että välttämätön asiointi sallitaan ajanvarauksella ja työllisyyspalveluissa asiakkaita palvellaan ensisijaisesti puhelimitse.

Polvijärvellä nuorisotilat pysyvät avoinna, mutta tilojen kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön. Kävijöiden nimet myös kerätään ylös. Vaparin kahvion kävijämäärä on rajoitettu 15 henkilöön ja auditorion 20 henkilöön.

Myös Polvijärvellä lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua normaalisti, mutta liikuntasaleilla ei voi olla ulkopuolisia henkilöitä. Lasten ja nuorten harjoitukset ja ottelutapahtumat pidetään ilman yleisöä.

Polvijärven kuntosaleista Vaparin kuntosali pidetään auki, mutta kuntosalille pääsee vain omalla kulkukortilla. Kuntosalin kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön kerrallaan. Toimintakeskus Turvalan kuntosali suljetaan.

Kansalaisopiston aikuisten kurssit järjestetään toistaiseksi vain etäkursseina. Lasten ja nuorten kursseja voidaan järjestää lähiopetuksena.

Kirjastot ovat toistaiseksi avoinna, mutta esimerkiksi Outokummussa omatoimikirjasto ei ole käytössä lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kummatkin kunnat suosittelevat kasvomaskien käyttöä yli 15-vuotiailla niin sisä- kuin ulkotiloissa kohtaamisissa tai tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää.

 

     

Kommentoi

Hae sivuilta