Julkaistu 

Itä-Suomessakin varoitetaan nopeasti leviävästä koronavirusmuunnoksesta, rajoitusten ja suositusten noudattaminen yhä tärkeämpää

Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui keskiviikkona vuoden ensimmäiseen kokoukseensa päivittämään alueellista tilannekuvaa koronavirustilanteesta.

Pääjohtaja Markku Tervahauta antoi valmiustoimikunnalle Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) katsauksen koronaviruspandemiasta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

"Koronavirustilanteessa täytyy edelleen olla tarkkana, sillä virusmuunnoksista ei tiedetä tarpeeksi, eivätkä rokotukset ole meitä vielä suojaamassa. Rajoitukset purevat, mutta hyväkin tilanne voi muuttua nopeasti, kuten voidaan todeta esimerkiksi Irlannissa käyneen", totesi Markku Tervahauta puheenvuorossaan.

Tervahauta kehotti olemaan nyt tarkkana myös matkustamisen kanssa paitsi rajan yli, niin myös Suomessa. THL onkin antanut suosituksen, että kaikenlaista matkustamista pitäisi nyt rajoittaa vain välttämättömään.

Tervahaudan mukaan Suomessa alueet ovat hyvin eri vaiheissa ja tilanne eri alueilla voi myös muuttua nopeasti. "Se, että rajoituksia eri alueilla ei ole purettu liian nopeasti, on ollut viisautta", Tervahauta totesi valmiustoimikunnalle.

Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä viruksen leviämistä ja THL suositteleekin kasvomaskin käyttöä koko maassa.

Maskin käytön lisäksi on ensisijaisen tärkeää noudattaa turvavälejä, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Oireisena ei tule mennä töihin tai kouluun, vaan tulee välttää sosiaalisia kontakteja ja hakeutua välittömästi koronatestiin.

Kommentoi

Hae sivuilta