Julkaistu 

Kokoontumisrajoitukset pysyvät helmikuun lopulle, "Kaikkia ylimääräisiä kokoontumisia tulisi välttää"

Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista myös tammikuun jälkeen.

Yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Avin päätöksellä 22. helmikuuta saakka Pohjois-Karjalassa sekä koko Itä-Suomessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Avin mukaan rajoitukset ovat edelleen välttämättömiä koronavirukseen liittyvän epidemiatilanteen rauhoittamiseksi.

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki rajoitusten jatkopäätöksen keskiviikkona. Myös alueellinen koronaryhmä, jossa on mukana muun muassa Siun sote suositteli rajoitusten jatkamista.

Alun perin rajoitukset olivat voimassa Avin aiemmalla päätöksellä 22. tammikuuta asti.

Pelkona muuntunut virus

Päätöksen mukaan muuntunut koronavirus voi aiheuttaa selvästi aiempaa nopeammin leviävän epidemian ja vaarantaa terveydenhuoltojärjestelmän kantokyvyn. Ellei torjuntatoimia jatketa, epidemiatilanteen äkillinen heikentyminen on mahdollista koko maassa.

Rajoitukset näyttävät auttavan tämän hetkiseen epidemiatilanteeseen, mutta päätöksen mukaan hyväkin tilanne voi muuttua nopeasti ja rajoitusten jatkaminen Itä-Suomessa on välttämätöntä.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen tavoitteena on ennakoivasti ehkäistä alueellaan yleisvaarallisen tartuntataudin leviämistä ja tartuntatautitilanteen pahenemista. Joukkoaltistumisten ja taudin leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontaktiin keskenään.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päätöstä tehdessään ottanut huomioon sekä kansallisen ohjauksen sosiaali- ja terveysministeriöltä sekä Terveyhden ja hyvinvoinnin laitokselta, että alueensa sairaanhoitopiirien kokonaisarviot alueiden tilanteesta sekä yhteistyöryhmien suositukset torjuntatoimista.

Kaikkia ylimääräisiä kokoontumisia tulisi välttää

Itä-Suomen alueella sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää alle kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Tilaisuuksien turvallisuus on kuitenkin varmistettava noudattamalla tarkasti opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta syyskuussa annettuja ohjeita muun muassa turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Kommentoi

Hae sivuilta