Julkaistu 

Siun sote: Torstaihin mennessä 14 uutta tartuntaa, edellisviikolla 16

Siun sote päivitti maakunnan koronavirustilannetta viikon seitsemän osalta torstaina.

Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on Siun soten mukaan pysynyt perustasolla, vaikka tartuntamäärät ovat jälleen kääntyneet lievään kasvuun.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Torstaiaamuun mennessä viikolla 7 todettuja koronavirustartuntoja oli todettu 14 kappaletta ja viikolla 6 Siun soten toiminta-alueella uusia koronavirustartuntoja todettiin 16. Sitä edeltävällä viikolla tartuntoja varmistui 12.

Viikon 7 tartunnat keskittyvät Joensuuhun ja liittyvät pääosin jo viikonloppuna tai viime viikolla alkaneisiin tartuntaketjuihin. Valtaosa tapauksista on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä, mutta niihin liittyy mahdollisia altistumisia useissa Joensuun kantakaupungin liikkeissä ja julkisissa paikoissa.

Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli torstaiaamuna 152 henkilöä.

Valtakunnallisen koronavirustilanteen sekä lähestyvien hiihtolomien takia alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä katsoi yksimielisesti, että tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitetut alueelliset suositukset ja rajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan.

Tartuntojen alkuperä pystyttiin selvittämään noin 89 prosentissa viikon 6 tapauksista. Koronavirustestejä otettiin viikon aikana yhteensä 2 150.

Kommentoi

Hae sivuilta