Julkaistu    |  Päivitetty 
Esa Nevalainen

Outokummulla voi olla maaperässä uusi kilpailuvaltti, lisäselvityksille vahva suositus Euroopan laajuisen trendin takia TILAAJILLE

Vaikka aiemmat geoenergiaselvitykset eivät ole johtaneet eteenpäin, niin Outokummun maaperässä voi olla mittava mahdollisuus. Maaperän energian hyödyntämisen tekniikat ja tarpeet ovat ottaneet harppauksen viimeisen vuosikymmenen aikana, jonka myötä vanha kaivosinfra voi olla kiinnostava monella tapaa. Esa Nevalainen Vaikka aiemmat geoenergiaselvitykset eivät ole johtaneet eteenpäin, niin Outokummun maaperässä voi olla mittava mahdollisuus. Maaperän energian hyödyntämisen tekniikat ja tarpeet ovat ottaneet harppauksen viimeisen vuosikymmenen aikana, jonka myötä vanha kaivosinfra voi olla kiinnostava monella tapaa.

GTK näkee vanhan kaivosinfran yhdeksi Outokummun kilpailuvaltiksi.

Outokummun alla voi olla merkittävä geoenergiaan liittyvä kilpailuetu. Vanhoista, edelleen yli 20 kilometrisistä kaivostunneliverkostoista voi löytyä ainutlaatuisia mahdollisuuksia, jollaisen rakentamiseen ei onnistuisi ilman jopa kymmenien miljoonien eurojen panostusta.

Hae sivuilta