Julkaistu    |  Päivitetty 

Mökki oli vähällä palaa Outokummussa

Työskentelytilan virkaa toimittava mummonmökki oli vähällä palaa Viuruniementien varrella Outokummussa pitkäperjantaina.

Mökissä puuhaillut mies oli havainnut savun hajua palattuaan rakennukseen sen jälkeen, kun oli välillä pistäytynyt toisaalla. Hän soitti hätäkeskukseen ja otti saamiensa ohjeisen mukaisesti sähköpääkeskuksesta päävirran pois.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tapahtumapaikalle saapunut pelastushenkilöstö tarkasti talon aistinvaraisesti ja lämpökameraa käyttäen. Käryn aiheuttajaksi paljastui käytöstä poistettu liesi, joka oli muutettu laskutasoksi laittamalla keittolevyjen päälle lastulevy. Aiemman puuhastelun seurauksena keittolevy oli vahingossa kytkeytynyt päälle, ja alkanut kuumentaa lastulevyä hiiltymiseen asti.

Pelastushenkilöstö raivasi lieden päällisen tavarasta, ja vei lastulevyn pihalle jäähtymään. Mökin omistaja oli ottanut yhden sulakkeen pois liedestä jo aiemmin, tietämättä että liesi toimii voimavirralla, ja että lieden toiminta on varmistettu kolmella sulakkeella.

Onni onnettomuudessa oli, että savun haju havaittiin ajoissa. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että puupohjaisen materiaalin syttymislämpötila on noin 300 astetta, ja lämpökameran mittauksen mukaan levy hehkui outokumpulaismökissä yli 200 asteen lämmössä.

- Moni tuhoisa rakennuspalo on saanut alkunsa lieden ympäristöstä, joten jos lieden aikoo poistaa käytöstä, tulisi kysyä neuvoa asiaan perehtyneeltä ihmiseltä. Yleispätevä neuvo kuitenkin on, että älä säilytä tai varastoi mitään lieden päällä, pelastuslaitokselta muistutetaan.

Kommentoi

Hae sivuilta