Julkaistu    |  Päivitetty 

Outokummussa ja Polvijärvellä ei ole tällä viikolla todettu uusia koronatapauksia

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia pysyy kiihtymisvaiheessa ja koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitetut suositukset ja rajoitukset pidetään ennallaan. Alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui tänään torstaina arvioimaan epidemian tilannetta sekä toimenpiteiden riittävyyttä.

– Tilanne ei ole onneksi mennyt huonompaan suuntaan, mutta vielä ei ole aika hellittää suositusten ja rajoitusten noudattamisessa. Pääsiäisen vaikutuksia epidemiatilanteeseen ei voi vielä arvioida, vaan mahdollisten lomiin liittyvien tartuntojen arvioidaan näkyvän epidemiatilanteessa aikaisintaan viikonloppuna, toteaa työryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Viime viikolla uusia koronavirustartuntoja todettiin Pohjois-Karjalassa 27. Tartunnat keskittyivät edelleen Joensuuhun, mutta yksittäisiä tartuntoja todettiin myös Polvijärvellä, Liperissä, Lieksassa ja Kontiolahdella. Polvijärvi nousi viime viikon keskiviikkona THL:n tartuntatautirekisteriin viiden tartunnan rajan rikkouduttua. Loppuviikon aikana tartuntojen kokonaismäärä kasvoi kunnassa seitsemään.

Outokummussa uusia tartuntoja ei ole todettu. Varmistettujen koronatapausten määrä kaupungissa on 16.

Maakunnassa diagnosoiduista tartunnoista noin puolettodettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Joukkoaltistumisia oli viikon aikana joensuulaisessa päiväkodissa ja koulussa, keskussairaalan nuorisopsykiatrian osastolla sekä harrastustoiminnassa avantouinnin ja kuntoliikunnan parissa. Tartunnan alkuperä jäi epäselväksi neljässä tapauksessa.

Kuluvan viikon aikana uusia tartuntoja oli tähän aamuun mennessä varmistunut neljä. Karanteenissa oli 141 henkilöä.

Kommentoi

Hae sivuilta