Julkaistu 

Poliisin vappu oli työntäyteinen - hälytystehtäviä oli viimevuotista enemmän

Itä-Suomen poliisilla oli runsaasti tehtäviä vappuaattoiltana. Kotihälytykset, erilaiset nujakat, rattijuopot sekä häiriökäyttäytymiset työllistivät poliisipartioita aina aamuyön tunneille asti.

Poliisin hälytystehtäviä vappuaattoillan kello 19:n ja vappuaamun kello 7:n välillä oli Itä-Suomen alueella yhteensä 296 kappaletta. Ihmisiä oli pitkästä aikaa runsaasti liikkeellä ja paikka paikoin ravintoloiden terasseille muodostui jonoja. Verrattuna vuoden takaiseen vappuun nyt oli hivenen vilkkaampaa, sillä vuosi sitten vastaavana ajankohtana poliisille tuli 224 tehtävää. Vastaavasti ennen koronapandemiaa poliisilla oli Itä-Suomessa vuonna 2019 vappuna 338 tehtävää.

Vappuaattoiltana ja aamuyöllä Itä-Suomessa poliisilla oli kotihälytystehtäviä 56, eriasteisia häiriökäyttäytymisistä johtuvia tehtäviä oli 30, rattijuopumuksiin liittyviä tehtäviä oli yhteensä 24, pahoinpitelytehtäviä oli Itä-Suomessa yhdeksän ja vahingontekoja oli viisi. Poliisin omia valvontatehtäviä yön ajalta tehtiin 61 kappaletta, joista suurin osa oli järjestyksen valvontaa taajamissa sekä eriasteisia liikenteeseen liittyviä valvontatehtäviä. 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pelkän päihtymyksen vuoksi vapun viettoon poliisin putkaan toimitettiin 20 henkilöä. Rikosperusteisesti kiinniotettuja vappuyöltä oli seitsemän henkilöä. 

Pääsääntöisesti vappua vietettiin maltillisesti ja juhlinta tapahtui pienissä piireissä, kuten oli etukäteen kehotettu. Yksittäisiä poikkeuksia poliisin mukaan toki oli.

Kommentoi

Hae sivuilta