Julkaistu    |  Päivitetty 
Pasi Huttunen

Outokummussa kutsuinnoissa viime vuonna nelisenkymmentä, nyt 19 miestä - "Pienissä kunnissa vaihtelut voivat olla isoja" TILAAJILLE

Otto Räsänen, 18, ja Joona Koponen, 22, saapuivat kutsuntoihin Outokummussa. Kumpikaan ei vielä osaa sanoa, onko armeijan käymisestä hyötyä ammatillisesti, mutta Koponen arvioi, että ainakin kunnon parantaminen ja järjestelmällisyyden oppiminen auttavat. Pasi Huttunen Otto Räsänen, 18, ja Joona Koponen, 22, saapuivat kutsuntoihin Outokummussa. Kumpikaan ei vielä osaa sanoa, onko armeijan käymisestä hyötyä ammatillisesti, mutta Koponen arvioi, että ainakin kunnon parantaminen ja järjestelmällisyyden oppiminen auttavat.

Kuluva viikko on merkittävä tienhaara monelle nuorelle miehelle Polvijärvellä ja Outokummussa. Polvijärvellä kutsunnoissa oli tiistaina 17 asevelvollista ja Outokummussa keskiviikkona 19. Pohjois-Karjalassa kutsuntoihin saapuu noin 900 nuorta miestä. Kutsuntaupseeri Jarmo Kolu kertoo, että Polvijärvellä määrät ovat pysyneet tasaisempina, mutta Outokummussa määrä on pudonnut radikaalisti edellisvuodesta, jolloin kutsuntoihin saapui lähemmäs neljäkymmentä miestä.

Hae sivuilta