Julkaistu    |  Päivitetty 
Pasi Huttunen

Polvijärvellä nuoristovaltuuston tilanne melko hyvä, Outokummussa hankalampaa - "Oli haasteellista saada edes kolmea uutta nuvalaista, johtuen siitä, että ettei nuoria kiinnosta tai heistä tuntuu, ettei heillä ole vaikutusvaltaa kunnassa" TILAAJILLE

Polvijärven lukiota käyvä nuoristovaltuuston puheenjohtaja Inka Mustonen on jo konkari. Hän on toiminut nuorisovaltuustossa neljä vuotta. Hän arvioi, että kunnassa pyritään aidosti kuulemaan nuoria. Pasi Huttunen Polvijärven lukiota käyvä nuoristovaltuuston puheenjohtaja Inka Mustonen on jo konkari. Hän on toiminut nuorisovaltuustossa neljä vuotta. Hän arvioi, että kunnassa pyritään aidosti kuulemaan nuoria.

Nuorten ottaminen mukaan päätöksentekoon on Suomessa muun osallistamistyön tapaan lapsenkengissä niin kunnissa kuin muillakin hallinnon tasoilla. Kansallisesti ja kansainvälisestikin vertaillen tilanne Pohjois-Karjalassa on kohtalaisen hyvä ja esimerkiksi Polvijärven nuorisovaltuusto erottuu edukseen. Outokummussa nuorisovaltuuston toiminnassa on enemmän kehitettävää.

Hae sivuilta