Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Pohjois-Karjalan paikallislehtien Antti-palkinto Vaara-kirjastoille

Pohjois-Karjalan paikallislehtien Antti-palkinto ojennettiin tänä vuonna Vaara-kirjastoille. Marja Mölsä Pohjois-Karjalan paikallislehtien Antti-palkinto ojennettiin tänä vuonna Vaara-kirjastoille.

Pohjois-Karjalan paikallislehtikerho on antanut vuoden 2021 Maakunta-Antin kirjastokimppa Vaara-kirjastoille eli yhteisesti maakunnan kaikille kirjastoille. Antti-patsas annetaan vuosittain taholle, joka tekee hyvää yhteistyöstä paikallislehtien kanssa ja joka jakaa samanlaisia arvoja paikallislehtikentän kanssa.

­­Kirjastot ja paikallislehdet tekevät molemmat työtä lukutaidon ja lukuharrastuksen edistämiseksi. Molemmissa on tarjolla tietoa tiedonjanon tyydyttämiseen, ja molemmat ovat tärkeä osa paikallisyhteisön elämää.

– Kerho haluaa Antti-palkinnolla kiittää maakunnan kirjastoja hyvästä yhteistyöstä paikallislehtien kanssa ja siitä työstä, jota kirjastot tekevät lukutaidon edistämiseksi. Lähikirjastot ovat meille kaikille tärkeitä. Maakunnan kirjastojen perinteisiä kirjastopalveluja täydentävät verkkokirjasto ja kirjastojen yhteiset modernia lukutaitoa edistävät hankkeet, sanoo paikallislehtikerhon puheenjohtaja Anu Saarelainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Paikallislehtikerho luovutti Antti-patsaan Vaara-kirjastoille tiistaina Joensuun pääkirjastossa. Palkinnon ottivat vastaan Joensuun seutukirjaston kirjastopalvelujohtaja Suvi Pirnes-Toivanen ja Ilomantsin kirjastonjohtaja Pia Viitala.

– Tämä oli yllätys, ja iloinen sellainen, vaikka toki tiedämme, että me molemmat – sekä paikallislehdet että kirjastot – teemme työtä lukemisen edistämisen ja paikallisyhteisön eteen, Pirnes-Toivanen sanoo.

Kirjastojen vapaaehtoisessa yhteistoiminnassa eli Vaara-kirjastoissa ovat mukana Pohjois-Karjalan kaikki 31 kirjastoa ja seitsemän kirjastoautoa Valtimolta Kesälahdelle ja Heinävedeltä Ilomantsiin.

Vaara-kirjastot ovat valtakunnallisestikin mukana edistämässä lukutaitoa. Kirjastokimppa on mukana Itä-Suomen kirjastojen Lukutaito kuuluu kaikille -hankkeessa, joka puolestaan on ollut mukana laatimassa kansallista lukutaitostrategiaa, joka julkistettiin pari viikkoa sitten.

Antti-palkinto on saanut nimensä ensimmäistä suomenkielistä sanomalehteä julkaisseelta Antti Lizeliukselta. Valtakunnallisen Antti-patsaan on tänä vuonna saanut Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL tunnustukseksi paikallislehtien työn tukemisesta poikkeuksellisena aikana ajantasaisella ja alueellisella tiedolla.

Kommentoi

Hae sivuilta