Julkaistu 
Hanna-Leena Kunttu

"Tilanne on huonompi kuin koskaan" - Koronatartuntojen määrä kasvaa kasvamistaan myös Outokummussa ja Polvijärvellä

Koronatartuntojen määrä on jälleen kasvanut Outokummussa ja Polvijärvellä. Tautitapauksia on Outokummussa neljä enemmän kuin eilen, Polvijärvellä peräti kahdeksan.

Koko epidemian aikana Outokummussa on nyt diagnosoitu 93 koronatartuntaa, Polvijärvellä 56. Pohjois-Karjalassa koronatapauksia on todettu yhteensä 4346.

Viime viikon aikana tautitapauksia todettiin Outokummussa 20, Polvijärvellä neljä. Kuluvan viikon aikana uusia tapauksia on diagnosoitu Outokummussa 21, Polvijärvellä 24. Tartuntamäärien kasvu kuvastaa hyvin sitä, että korona - ja erityisesti omikron-virusmuunnos - leviää nyt aiempaa nopeammin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siun soten mukaan tartuntamäärät ovat jyrkässä kasvussa koko maakunnassa.

– Tosiasia on se, että tilanne on huonompi kuin koskaan, emmekä todennäköisesti ole vielä saavuttaneet epidemian huippua, toteaa Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja, ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

– Kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja kannattaa välttää ja suojautua mahdollisimman hyvin. Koronatartunnan voi saada käytännössä mistä vain.

Epidemiatilanteen pahentumisen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto päätti keskiviikkona jatkaa tiettyjen tilojen sulkua 27. tammikuuta asti. Uutta päätöstä kokoontumisrajoituksista virasto valmistelee parhaillaan.

Kommentoi

Hae sivuilta