Julkaistu 
Hanna-Leena Kunttu

Korona: Tautitapausten määrä kasvoi tällä viikolla huomattavasti Outokummussa ja Polvijärvellä

Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeää aina ja aivan erityisesti epidemia-aikana. Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeää aina ja aivan erityisesti epidemia-aikana.

Kuluvan viikon aikana koronatartuntojen määrä on kasvanut Outokummussa 41:llä. Koko epidemian aikana kaupungissa on nyt diagnosoitu 134 koronatartuntaa.

Polvijärvellä vastaava luku on 89. Kunnassa todetuista tartunnoista 33 on todettu kuluvalla viikolla.

Luvut kuvastavat hyvin sitä, miten nopeasti korona ja sen omikron-virusmuunnos nyt leviävät. Outokummussa todetuista tartunnoista 31 prosenttia on tämänviikkoisia, Polvijärven tautitapauksista peräti 37 prosenttia.

Pohjois-Karjalassa tautitapauksia on epidemian aikana todettu yhteensä 5402. Maakunta on kokonaisuudessaan koronaviruksen leviämisaluetta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tautia on todella paljon liikkeellä, eivätkä viralliset luvut eivät enää kerro koko totuutta. Uusien ohjeiden pääsääntö on tehdä halutessaan kotitesti ja pysyä sairaana erossa muista ihmisistä. Kotitesteillä tai testaamatta sairastetut koronatapaukset eivät tietysti tilastoidu tartuntalukuihin, kertoo alueellisen tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Jukka Heikkinen.  

Kommentoi