Julkaistu 
Hanna-Leena Kunttu

Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan - Eilisen jälkeen Outokummussa on todettu 18 uutta tautitapausta, Polvijärvellä kuusi

Kasvomaskin käyttöä suositellaan nyt vahvasti Pohjois-Karjalassa. Riikka Hurri Kasvomaskin käyttöä suositellaan nyt vahvasti Pohjois-Karjalassa.

Koronatartuntojen määrä on jälleen kasvanut Outokummussa ja Polvijärvellä. Eilisen jälkeen Outokummussa on todettu 18 uutta tartuntaa, Polvijärvellä kuusi.

Koko epidemian aikana Outokummussa on nyt diagnosoitu 165 koronatapausta, Polvijärvellä 104.

Pohjois-Karjalassa on koronatapauksia todettu 5943. Tautitapausten määrä on kasvanut eilisestä 268 tartunnan verran.

Viime viikolla Outokummussa todettiin 41 uutta koronatartuntaa, Polvijärvellä 33. Kuluvan viikon aikana tautitapausten määrä on lisääntynyt Outokummussa 31:llä, Polvijärvellä 15:llä. Tämä kuvastaakin hyvin sitä, miten nopeasti koronavirus ja erityisesti sen omikron-muunnos leviää - varsinkin, kun kaikki tautitapaukset eivät näy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoissa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tautia on todella paljon liikkeellä, eivätkä viralliset luvut eivät enää kerro koko totuutta. Uusien ohjeiden pääsääntö on tehdä halutessaan kotitesti ja pysyä sairaana erossa muista ihmisistä. Kotitesteillä tai testaamatta sairastetut koronatapaukset eivät tietysti tilastoidu tartuntalukuihin, kertoo alueellisen tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Pohjois-Karjala on koronaviruksen leviämisaluetta.

Kommentoi