Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Leena Kunttu

Koronaepidemia: Rokotusvuorossa ovat nyt kaikki 18 vuotta täyttäneet

Kolmansia koronarokotuksia annetaan nyt kaikille yli 18-vuotiaille. Antti Pitkäjärvi Kolmansia koronarokotuksia annetaan nyt kaikille yli 18-vuotiaille.

Koronarokotusten ajanvaraus on edennyt kuluvalla viikolla verkkaiseen tahtiin, kerrotaan Siun sotesta. Tiistaina iltapäivällä rokotusaikoja oli vapaana vielä noin 2 300. Tämän vuoksi rokotusvuorossa oleva ryhmää on laajennettu kaikkiin yli 18-vuotiaisiin.

Rokotettavan tulee olla täyttänyt rokotuspäivänä 18 vuotta. Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteellä. Kolmansia koronarokotuksia voi tällä hetkellä antaa vain voimakkaasti immuunipuutteisille alle 18-vuotiaille henkilöille.

Ajan kolmanteen koronarokotukseen voi varata verkkoajanvarauksen kautta. Uusia aikoja tulee varattavaksi aina maanantaisin ja lauantaisin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat ja kaikki yli 60-vuotiaat voivat varata ajan 3. rokotukseen, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Perusterveet 18–59-vuotiaat voivat varata ajan, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

Rokotusaikoja on vapaana tällä hetkellä enimmäkseen Modernan koronarokotteelle. Varovaisuusperiaatteen vuoksi rokotetta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille.

Kommentoi