Julkaistu 
Hanna-Leena Kunttu

Koronatartunnat: Tietoon tulleiden tautitapausten määrä kasvaa vauhdilla Outokummussa, eikä se edes kerro koko totuutta tilanteesta

Koronatartuntojen määrä on kasvanut kuluvan viikon aikana huomattavasti Outokummussa, eikä tämä päivä tuonut muutosta tilanteeseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan maanantaina kaupungissa tuli tietoon 13 uutta tautitapausta, tiistaina 18 ja tänään keskiviikkona 16. Näin ollen uusia tautitapauksia on tällä viikolla tullut tietoon 47.

Koko epidemian aikana Outokummussa on diagnosoitu 181 koronatartuntaa. Kuluvan viikon aikana tapauksista on todettu yli neljäsosa, 26 prosenttia.

Polvijärvellä tuli maanantaina tietoon yhdeksän uutta tautitapausta ja tiistaina kuusi. Tänään uusia tapauksia ei diagnosoitu lainkaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Koko epidemian aikana Polvijärvellä on todettu 104 koronatapausta.

Nämä tartuntamäärät eivät kuitenkaan kerro koko totuutta tautitilanteesta.

– Tautia on todella paljon liikkeellä, eivätkä viralliset luvut eivät enää kerro koko totuutta. Uusien ohjeiden pääsääntö on tehdä halutessaan kotitesti ja pysyä sairaana erossa muista ihmisistä. Kotitesteillä tai testaamatta sairastetut koronatapaukset eivät tietysti tilastoidu tartuntalukuihin, kertoo alueellisen tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Kommentoi