Julkaistu 
Hanna-Leena Kunttu

Koronatartunnat: Tämän viikon aikana Outokummussa ja Polvijärvellä on todettu parikymmentä uutta tautitapausta

Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeää aina, mutta aivan erityisesti epidemia-aikana. Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeää aina, mutta aivan erityisesti epidemia-aikana.

Kuluvan viikon aikana Outokummussa ja Polvijärvellä on todettu yhteensä 19 uutta koronatapausta. Näistä tapauksista 12 on diagnosoitu Outokummussa, yhdeksän Polvijärvellä. Tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämästä tartuntatautirekisteristä.

Outokummun kohdalle viimeisimmät tautitapaukset kirjattiin eilen torstaina, jolloin uusia koronatartuntoja tuli tietoon seitsemän. Polvijärven kohdalle tuorein tapaus kirjautui tänään perjantaina - kyseessä on siis yksi uusi tautitapaus.

Viime viikon aikana Outokummussa todettiin 21 uutta koronatapausta, Polvijärvellä kaksi. Tietoon tulleiden tautitapausten määrällä mitattuna tämä ja viime viikko olivat siis melko samankaltaisia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Koko epidemian aikana Outokummussa on diagnosoitu 221 koronatartuntaa, Polvijärvellä 118.

Siun soten mukaan koronavirusta on maakunnassa edelleen runsaasti liikkeellä. Viime viikolla Pohjois-Karjalassa tilastoitiin 531 koronatartuntaa. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja oli kirjattu hieman alle 300.  

Tartuntamääristä kertovat tilastot eivät kuitenkaan enää kerro koko totuutta epidemiatilanteesta, sillä tällä hetkellä valtaosa sairastaa koronataudin kotona. Kotitesteillä todetut tartunnat eivät virallisiin tartuntamääriin tilastoidu.

Siun soten ylilääkäri Jukka Heikkinen kehottaakin pohtimaan, miten toimia tilanteessa, jossa koronarajoituksia puretaan, vaikka virus edelleen leviää.

- Tähän mennessä ihmisten toimintaa pandemian aikana on ohjattu voimakkaasti ohjeilla, rajoituksilla ja suosituksilla. Nyt olemme menossa kohti normaalimpaa aikaa, ja rajoitukset ovat lieventymässä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koronavirus häviäisi eikä tartuntoja enää tulisi. Yhä enenevässä määrin meidän jokaisen on pohdittava omalla kohdallamme, mitä riskejä otamme ja miten suojaudumme tai suojaamme toisia.

Kommentoi

Hae sivuilta