Julkaistu 

Outokummusta musiikillisen matkansa aloittaneet Matti ja Maria Turunen konsertoivat Outokummun kirkossa helatorstaina

Basso Matti Turunen. Basso Matti Turunen.

Lappeenrannan laulukilpailu 2013 nosti bassolaulaja Matti Turusen tunnetuksi oopperalaulajaksi. Matin ja siskonsa mezzosopraano Maria Turusen matka musiikin maailmaan alkoi Outokummussa musiikkileikkikoulussa, seurakunnan päiväkerhoissa ja pyhäkoulussa.

Pianotunnit Matti aloitti naapurinsa rehtori Eero Vuorialhon ohjauksessa. Ensimmäinen esiintyminen tapahtui 1989 päiväkerhon kevätjuhlassa Outokummun kirkossa. Samassa paikassa järjestetään tulevana helatorstaina ensimmäinen Oopperalaulajasisarusten juhlakonsertti, jossa esiintyy Matti ja Maria Turusen lisäksi pianisti Armaan Madar. Konsertin jälkeen on kahvitarjoilu.

Konsertti on osa Matti Turusen 40-vuotissyntymäpäiväkiertuetta. Maria Turusellakin on aihetta juhlaan: hän valmistuu keväällä musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta ja Tukholman oopperakorkeakoulusta, ja on jo suorittanut korkeimman A-laulututkinnon erinomaisin arvosanoin. Yhdessä pianisti Armaan Madarin kanssa he voittivat syksyllä 2021 Helsinki-lied kilpailun.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi